C Duncan - Alluvium (2022)

Folk / Electronic
Label: Bella Union

1. Air (3:59)
  2. Heaven (3:23)
  3. We Have a Lifetime (3:35)
  4. Bell Toll (3:17)
  5. Lullaby (1:28)
  6. Torso (3:27)
  7. Pretending (3:07)
  8. You Don't Come Around (2:21)
  9. I Tried (3:49)
  10. Sad Dreams (3:43)
  11. Alluvium (3:42)
  12. Earth (4:29)
  13. The Wedding Song (3:13)
  14. Upon the Table (2:18)
avatar van Culture VBJ
Na het buitengewoon bijzondere debuut Architect was het de vraag of Christopher dit ooit nog zou kunnen evenaren. Nou, wat mij betreft weet hij het met dit prachtige vierde album zelfs moeiteloos te overtreffen. Een daverende verrassing.

ohmusica
‘betoveren’ is een wat sleetse term die ik in recensies vaak zie terugkomen, deze c. duncan is er een meester in. In zijn universum, sprookjesachtig, hemels, tot in de puntjes verzorgd. Eigenlijk hou ik niet zo van dit soort over gestileerde (bijna suikerzoete) muziek, maar van hem kan ik het goed hebben en laat ik me dus graag ‘betoveren’ met genoeg eigenzinnigheid.