Nazareth - Surviving the Law (2022)

Label: Frontiers

1. Strange Days (3:22)
  2. You Gotta Pass It Around (3:21)
  3. Runaway (3:33)
  4. Better Leave It Out (3:33)
  5. Mind Bomb (3:31)
  6. Sweet Kiss (3:34)
  7. Falling in Love (3:51)
  8. Waiting for the World to End (2:47)
  9. Let the Whiskey Flow (3:06)
  10. Sinner (2:02)
  11. Ciggies and Booze (3:28)
  12. Psycho Skies (3:32)
  13. Love Breaks (3:11)
  14. You Made Me (5:14)
avatar van Arjan Hut
Gisteravond voor het eerst beluisterd. Eerste indruk, een heavy plaat, met opvallend korte nummers. Alleen You made me is een vreemde eend, kabbelend, rustig. De enige titel geschreven door Pete Agnew, en ook door hem gezongen. Niet echt verheffend, had om mij niet gehoeven ... De rest, energiek, van loodzware bluesrock tot bijna punkachtige stukken, soms wat grungy. Basgitaar stevig op de voorgrond. Sinner en Psycho skies steken er bovenuit voor mij. Toch weer wennen.

avatar van Arjan Hut
Afgelopen weekend live gezien op Olderock. In een erg koude tent voor een paar honderd bezoekers, een degelijke, heavy set met vooral hits en classics. Helaas maar één nieuwe song (Psycho skies), dat hadden er van mij wel meer mogen zijn. Sinner of Runaway of Strange Days hadden er zo tussen gekund, in plaats van Turn on your receiver of My whote bicycle. Na Psycho skies was Dream on (1982) het meest recente nummer. Serieus, zo veel goeie platen uitgebracht, zeker vanaf 1991! Toch blij dat ik de band eens live aan het werk heb gezien.