Hitzone 100 (2022)

45. Clean Bandit en Jess Glynne - Rather Be
  46. Danny Vera - Roller Coaster
avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
De aller laatste. Je zou er weemoedig van worden: Hitzone brengt honderdste en laatste verzamelalbum uit: de cijfers op een rij | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl.
Het is een verzamelaar van de verzamelaars geworden. Een passend einde.

OOOOO
overbodiger dan overbodig. Wat een bak ellende. Een perfecte opsomming van de ellende die dit al die jaren was.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Maartenn schreef:
Het is een verzamelaar van de verzamelaars geworden. Een passend einde.
Er is blijkbaar iets misgegaan bij het invoeren. De tracklist van cd1 is niet ingevoerd, dit is alleen de inhoud van cd2.

tnf
Wat een hoop afgevlakte muziek bij elkaar, beoordelend op het deel wat ik ken.

O.k., met hier en daar een leuke ertussen. Maar dat is bij het deel met oudere nummers, vanaf nummer 26, misschien een kwart ervan. Van de nummers t/m 25 (recent spul) ken ik op het eerste gezicht niet veel, maar iets zegt me dat ik er niet veel aan mis.

Nummer 29 zal van de hele rij hier het meest gedraaid zijn.

avatar van ariedirk
Ik heb deze laatste in de serie vandaag gekocht en daarmee de gehele collectie compleet gemaakt. Alle 100 delen plus jaaroverzichten.
Ik vind het best jammer dat het stopt, maar het is begrijpelijk. Hoewel het gros mijn persoonlijke smaak niet is, ben ik toch altijd blij met de nieuwste cd. Ik wil nog wel eens op een feestje of partijtje draaien en ik kan de hedendaagse popmuziek niet echt bijhouden. Met de laatste editie(s) van deze reeks heb je precies de juiste hits te pakken en het geheel vormt een mooi overzicht van de laatste 25 jaar.
Dit deel vormt geen uitzondering daarop, hoewel de tweede cd voor mij overbodig is.
Ik zal op zoek moeten naar een nieuwe manier om op de hoogte te blijven van de laatste hits.

avatar van LucM
Hits zijn nu nauwelijks nog relevant, begrijpelijk dat Hitzone ermee stopt.

avatar van gaucho
En dan als enige in de serie ook op dubbel-LP verkrijgbaar. Ik zag 'm gisteren staan bij Plato. Daar word ik dan wel weer een beetje droevig van, in de wetenschap dat zoveel interessante releases soms maanden moeten wachten om überhaupt geperst te worden.
Ik bedoel: zouden er echt mensen zijn die deze honderdste op LP gaan aanschaffen, nadat ze de eerste 99 allemaal op CD hebben gekocht?

gaucho schreef:

Verzamelobject?

avatar van gaucho
tnf schreef:
Verzamelobject?

Want verzamel-LP's worden geld waard? Kan ik me weinig bij voorstellen.

Aan de andere kant: als ik soms zie wat die eerste pakweg 8 edities van de eveneens langlopende Engelse compilatiereeks Now that's what I call music tot voor kort moesten opleveren, dan ga ik er wellicht toch anders tegen aan kijken. Ik heb het dan over de CD-edities van die verzamelaars. Die waren schaars in de begintijd van de CD. De laatste paar jaar zijn die edities opnieuw uitgebracht, zij het wel met de nodige omnissies en verkeerde versies, maar die CD's brachten tot voor kort veel geld op op eBay.

Er wordt voor eerste edities van die serie (uit de jaren tachtig dus) nog steeds behoorlijk wat geld gevraagd, maar een stuk minder sinds die heruitgaven er zijn gekomen. Zal hier ook wel voor gelden: hoe zeldzamer het is (of in dat geval: straks wordt), hoe meer het op den duur oplevert. Muziek als belegging; ik geef tie: er is een markt voor.

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
LucM schreef:
Hits zijn nu nauwelijks nog relevant, begrijpelijk dat Hitzone ermee stopt.
Wat zet jij tegenover een hit in deze stelling; met andere woorden, wat is nu dan wel relevant? Het plaatje met de meeste streams op Spotify is toch nog steeds een hit en daarmee toch onverminderd relevant? In dat opzicht, had deze reeks nog wel een tijd doorgekund. Ik denk dat het erin zit dat iedereen met een Spotify account tegenwoordig zelf eens per kwartaal de meest gestreamd hits op een rijtje zetten. Daarmee is de relevantie weg. Verzamellijstjes zijn zo omnipresent, dat er geen commerciele partij meer nodig is om nummers bij elkaar te brengen.

tnf
Er zijn gewoon weinig cd-kopers meer, en de overgebleven kopers zijn zelden onder de 35.

avatar van Arrie
Overigens denk ik dat veel mensen alsnog niet zelf hun lijstjes samenstellen maar gewoon klikken op de playlists die Spotify aanbiedt. Komt dus wel een commerciële partij bij kijken. De stelling dat hits nauwelijks nog relevant zijn lijkt me verder absurd en onhoudbaar. De reden dat Hitzone ermee stopt is inderdaad dat cd's nauwelijks nog relevant zijn. Het is het medium dat veranderd is, de hits zijn er nog altijd.