Cesar Rosas - Soul Disguise (1999)

Mexico
Rock / Roots
Label: Rykodisc

1. Little Heaven (4:25)
  2. You've Got to Lose (3:24)
  3. Tough to Handle (3:55)
  4. Angelito (3:19)
  5. Struck (3:04)
  6. Shack and Shambles (4:16)
  7. Better Way (4:17)
  8. Soul Disguise (3:39)
  9. Treat Me Right (3:39)
  10. Adios Mi Vida (3:05)
  11. Racing the Moon (3:27)
  12. E. los Ballad #13 (3:05)
avatar van Poles Apart
Prima soloplaat van de frontman van Los Lobos met de onafscheidelijke zonnebril, met daarop overwegend traditionele rock & roll- and blues-getinte nummers, de zonnige Tex-mex songs "Angelito" en "Adios Mi Vida" (met bijdrages van accordeon maestro Flaco Jiménez) vormen de uitzonderingen, waardoor het geheel toch meteen weer behoorlijk aan (de vroege) Los Lobos doet denken.

avatar van heartofsoul
Cesar Rosas is een prima gitarist (luister bijvoorbeeld maar eens naar zijn effectieve solo in "Soul Disguise" ) en dito zanger, en klinkt inderdaad vaak als Los Lobos, maar dan zonder de bijdragen van de andere leden. Toch levert dit een bijzonder luisterenswaardig album op met (voor mij) een hoge draaibaarheid. Mooiste nummers vind ik waarschijnlijk "Ängelito" en "Adios Mi Vida", maar dat verbaast me niet van mijzelf, omdat ik "La Pistola Y El Corazon" van Los Lobos ook zo mooi vind.

avatar van frolunda
Prachtige,afwisselende plaat waarop zowel Tex-Mex,Roots als blues te horen is en Cesar Rosas tevens laat horen wat voor geweldige gitarist hij is,iets wat ik na zij optreden met Los Lobos ooit op Werchter overigens al wist.