White Spirit - White Spirit (1980)

Rock / Metal
Label: MCA

1. Midnight Chaser (5:19)
  2. Red Skies (4:59)
  3. High upon High (4:28)
  4. Way of the Kings (5:34)
  5. No Reprieve (4:46)
  6. Don't Be Fooled (5:24)
  7. Fool for Gods (10:10)
  8. Suffragettes * (6:09)
  9. Back to the Grind * (3:39)
  10. Cheetah * (4:44)
Guitars & Wings
Hardrock a la Deep Purple / Rainbow en Uriah heep, maar de stijl is wat rechtlijniger en ook
wat meer uptempo. Midnight chaser is daar een goed voorbeeld van
Ferme hardrock met een dikke laag hammond orgel. Eerst band waarin Janick Gers bekend werd. Daarna volgde Ian Gillan, Bruce Dickinson en uiteindelijk Iron Maiden. De officiële lp telde 10 tracks , maar de (her)uitgave is een dubbel cd met 19 nummers, die inmiddels vrij prijzig is geworden.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik vond het al raar: 55 minuten voor een enkele LP in het jaar 1980, volgens Metal Archives bevat de originele versie op vinyl slechts 7 nummers: klik. Even spieken op Discogs waar duidelijkheid wordt verschaft, de Japanse cd-uitgave uit 1992 bevat tien nummers: klik, dus correctie ingediend. Ze staan ook met één nummer op de verzamelaar Metal or Muthas Volume II: klik.

avatar van Dirkrocker
Lekker hardrock plaatje, wat je idd doet denken aan deep purple en rainbow. Maar net wat steviger en meer tempo, zoals hierboven al aangegeven word. Dat het de eerdere band was van jannick gers klopt, al moest ik daar later pas achter komen. Maar puik gitaar werk en een scheurend orgel. Opener midnight chaser is wel m’n favoriet denk ik samen met way of the kings. Bij mij staan er idd ook maar 7 nummers op. Ook het enige wat ik van de band in huis heb, ooit is per toeval tegen aangelopen. Hier staat dat ze nog en album vorig jaar hebben uitgebracht. Nooit tegen gekomen of wat over gehoord. Toch maar is proberen op te snorren, benieuwd of het dan ook echt nieuw werk is of dat er nog wat op de planken lag aangezien der ook niet opgestemd is, mag ik aannemen dat ik niet de enige ben die dat is ontgaan

avatar van gaucho
Ik ken deze plaat niet, maar kwam 'm toevallig gisteravond tegen bij de nieuwe releases van ons eigen Nederlandse reissue-label Music on CD. En vandaag dus bij de updates op deze site, wat een mooi toeval is. Dus meteen een tip voor degenen die geïnteresseerd zijn in aanschaf van dit plaatje (op CD dus, en met 10 nummers). Ik ben in elk geval van plan om op basis van de beschrijvingen hierboven (referenties aan Deep Purple en Rainbow doen het altijd goed bij mij) mijn oor eens te luisteren te leggen.

avatar van Pitchman
Zou ik doen! Goed album. Vooral Midnight Chaser.

avatar van Faalhaas
gaucho schreef:

En beviel het een beetje?