Motörhead - Hammered (2002)

Metal / Rock
Label: SPV

1. Walk a Crooked Mile (5:53)
  2. Down the Line (4:26)
  3. Brave New World (4:05)
  4. Voices from the War (4:30)
  5. Mine All Mine (4:14)
  6. Shut Your Mouth (4:08)
  7. Kill the World (3:41)
  8. Dr. Love (3:52)
  9. No Remorse (5:19)
  10. Red Raw (4:05)
  11. Serial Killer (1:57)
  12. The Game * (3:31)
  13. Overnight Sensation [Live] * (4:17)
avatar van Eddie
Dit is motorhead zoals we het graag horen, niets meer niets minder. Sommige bands bouwen een grote fanschare op door steeds weer vernieuwend te klinken, en soms door juist steeds de zelfde plaat in een nieuwe hoes uit te brengen. Motorhead behoord zeker tot die laatste categorie. Of je nu naar Bomber, Orgasmatron of deze luisterd, er is bijzonder weinig vernaderd. De ene plaat is wat harder als de ander maar alle platen van motorhead bestaan allemaal uit rock 'n roll songs van een hoog niveau. zo ook deze beste nummer van deze is voor mij Voices Of War. 3.5*

avatar van ricardo
het enige motorhead album wat ik niet ken, heb ik nog nooit beluisterd, ik zal eens zien of ik dit album te pakken kan krijgen, want ik wil eerst een album meerdere malen beluisteren voordat ik mijn stem erop uitbrengen wil

Kingsnake
Walk a Crooked Mile is natuurlijk een motherfucker van riff-metal-track.

Speelt Steve Vai trouwens niet mee, op deze plaat?

avatar van MichelDumoulin
Kingsnake schreef:
Speelt Steve Vai trouwens niet mee, op deze plaat?

Volgens mij speelt de heer Vai alleen mee op ´Terminal Show´ van Inferno (2004).

Kingsnake
MichelDumoulin schreef:

Okay, zette ik de opmerking bij de verkeerde plaat.

avatar van Metalhead99
Dit was mijn eerste Motörhead plaat. Een erg lekkere plaat als je het mij vraagt.

avatar van B.Robertson
Hammered is een goed onderhoudende motorschijf.Walk a croocked mile is zeer goed en heeft melodieuze zang.Als hij dat wil kan Kilmister echt goed zingen.Down the line en Brave new world hakken er ook lekker in.Op Mine all mine wordt er weer een piano bijgehaald.Killthe world en Red raw beuken lekker door.No remorse en Serial killer zijn wat onheilspellender. Al met al wel weer 4 sterren waard.Op mijn extra cd staan:Shoot you in the back,Ramones en het soundtrackachtige The game.

PriestMaiden
Eén van hun betere releases. Wat rockt Brave New World toch hard.

avatar van T8T
T8T
Ik heb Hammered altijd een Motörhead album gevonden en dat vind ik nog dat een fan die al langer geniet van de band dit album kan waarderen. Nieuwe muziekliefhebbers die zich aansluiten bij de Motörhead familie kunnen misschien beter beginnen met March ör die of juist Inferno voor de toegankelijkheid van die albums.

In mijn geval begon het met de aanschaf van de cd Bastards en vele concerten volgde.

Dan wil ik het weer hebben over Hammered dat gewoon een echte zonder flauwekul Motörhead plaat is dat op het einde de rook uit je hifi versterker komt. Be prepaird, this album rocks!

avatar van AOVV
Geen memorabele plaat, maar ik kan er wel naar luisteren. De opener is zeer goed, maar voor het overige kan ik geen enkel nummer opnoemen dat zich in m'n kop is gaan nestelen. 't Is wel weer vintage Motörhead, en echt slécht kan het dan natuurlijk niet zijn.

3 sterren

avatar van Kondoro0614
Weer zo'n plaat van Motörhead waarvan ik zeg dat ik er niet van onder de indruk ben. Ook ben ik fan van de hardheid bij sommige nummers maar ze kunnen me wederom weer niet omtoveren tot ware fan van deze band, waar eentonigheid soms nog steeds een probleem blijkt te zijn en de nummers vaak erg oninteressant overkomen. De opener is een knaller van een plaat, alleen daarna zakt het album en de band weer volledig weg en blijkt ook 'Hammered' weer een typische motörhead plaat: (en zoals 'AOVV' al zegt) typisch motörhead, het is niet fantastisch maar écht slecht word het nergens.

Voorlopige tussenstand:
01. Ace of Spades