Jethro Tull - The Best of Acoustic (2007)

Label: EMI

1. Fat Man (2:51)
  2. Life Is a Long Song (3:17)
  3. Cheap Day Return (1:22)
  4. Mother Goose (3:51)
  5. Wond'ring Aloud (1:53)
  6. Thick as a Brick [Edit #1] (3:01)
  7. Skating Away on the Thin Ice of the New Day (4:10)
  8. Cold Wind to Valhalla (Intro) (1:27)
  9. One White Duck / 0^10 = Nothing at All (4:36)
  10. Salamander (2:50)
  11. Jack-In-The-Green (2:29)
  12. Velvet Green (6:02)
  13. Dun Ringill (2:39)
  14. Jack-Frost and the Hooded Crow (3:22)
  15. Under Wraps II (2:13)
  16. Jack-A-Lynn (3:37)
  17. Someday the Sun Won't Shine for You (2:55)
  18. Broadford Bazaar (2:59)
  19. The Water Carrier (2:47)
  20. Rupi's Dance (4:17)
  21. A Christmas Song (3:39)
  22. Weathercock (4:13)
  23. One Brown Mouse [2006 Version] (2:13)
  24. King Henry's Madrigal (Pastime with Good Company) [Live in Denmark 2006] (4:56)

met Ann Marie Calhoun

Queenfreak2000
Prachtige verzamelaar. Aanrader voor elke beginnende fan van Jethro Tull. Schrikt zeker niet af, opent alle deuren.

avatar van metalfist
Ik heb dit album aangekocht in de gedachte van dat het om de akoestische versies van de nummers ging. Niets is dus minder waar...
Het is wel een knappe verzamelaar maar wie het echt akoestisch verwacht komt bedrogen uit.

Leuke verzamelaar, luistert lekker weg. Beetje vreemd dat die solonummers van Anderson er tussenstaan, evenals die afhakte versie van "Cold Wind to Valhalla".

Ozric Spacefolk
Eigenlijk zegt de titel het al; dit is het beste van de akoestische kant van Jethro Tull. Dus van elke plaat worden hier in chronologische volgorde de akoestische songs afgespeeld.

Deze plaat is samengesteld door Ian Anderson zelf, dus een eerbetoon aan zichzelf, voor de liefhebbers van hem alleen.

Er zal ongetwijfeld ook wat akoestische gitaar worden gespeeld door Martin Barre, maar verder is dit dus niet echt een plaat waar je moet hopen om veel van hem op te vangen, behalve misschien wat ritmegitaar, zoals in Mother Goose.

Blijft over, dat het wel degelijk allemaal sterke songs (of stukjes song) zijn en het luistert lekker weg. Misschien had de plaat beter kunnen heten: The Best of Folk Jethro Tull, want niet alles is op akoestische instrumenten gespeeld.

Mssr Renard
The bestvof Ian Anderson eigenlijk, maar Jethro Tull was natuurlijk altijd al Ian Anderson plus goede vrienden, laten we wel wezen.

Hoe dan ook, vind ik dit (in de era van playlists) fijn om op zondagen te draaien. Ik zelf heb geen playlists gemaakt. Geen behoefte aan. Dus vandaar dat ik deze verzamelaar draai.

Mssr Renard
Mijn favoriete verzamelaar is dit wel geworden inmiddels. Ik had altijd iets tegen playlists omdat ik altijd graag ergens tegen wil zijn. Maar eigenlijk is dit hetzelfde als een playlist.

Moet je van houden. Bij akoestische nummers lijken veel nummers op elkaar. Mijn cup of tea is het niet.

Mssr Renard
Dan snap ik ook niet helemaal waarom je reageert.

Mssr Renard schreef:
Dan snap ik ook niet helemaal waarom je reageert.

Waarom niet? Ik geef mijn mening omtrent akoestische nummers en dat is hier het geval

Neal Peart schreef:

Het is de bedoeling dat je deze plaat recenseert. Ik betwijfel of je hem hebt beluisterd, compadre.

Ken je Jethro Tull? Deze songs komen voor een groot deel van de studioplaten en ik denk dat er maar 1 of 2 songs zijn die wat op elkaar lijken.

Al sinds Aqualung (het album) vragen Tull-fans wereldwijd aan Ian om een volledig akoestische soloplaat (zang, gitaar, fluit). Dit was zijn compromis.

Als je niet van akoestische nummers in het algemeen houdt, kun je toch beter een forum-topic starten? Ik vind het wel wat vreemd dat je alles wat akoestisch is over één kam gooit (blues, folk, wereld, jazz, etc.).

Ik vermoed dat je bedoelt dat een rockband hun nummers in een akoestisch jasje stoppen. Maar dat is hier niet het geval.

Probeer anders Aqualung eens vam Jethro Tull. Drie nummers van deze compilatie staan op die plaat. Ik kan die plaat aanraden.

bedankt voor de uitleg@ Renard, ik zal je tip ter harte nemen ( heb verder alles van Jethro Tull)