De Mens - Broers (2022)

Belgiƫ
Label: Platenzaak

1. Waar Is de Liefde? (3:05)
  2. Jaja (3:50)
  3. Bedanken (3:34)
  4. Mooie Verliezers (2:54)
  5. Genees Mij (5:07)
  6. Oostende (4:09)
  7. Koningin (3:18)
  8. Onder de Zon (3:24)
  9. Tijd Is een Raket (3:30)
  10. Broer (5:18)
avatar van spoiler
Veel te weinig aandacht voor deze band hier.
Ze hebben weer een erg leuk plaatje uitgebracht en ze bestaan 30 jaar nu.

avatar van metalfist
Het jaar 2022 staat in het teken van 30 jaar De Mens en om die heugelijke verjaardag te vieren heeft de groep een nieuw album èn een concertreeks gepland. Gisteren was het zover in de Lotto Arena en ik heb meteen maar eens van de gelegenheid gebruik gemaakt om Broers (en ineens ook gesigneerd!) aan te schaffen. Vooral omdat de nummers die tijdens het concert werden gespeeld me wel lagen en wat blijkt: dit is gewoon weer een erg lekkere plaat van Vander Linden en co. De twee vooruitgeschoven singles (Waar is de Liefde? & Broer) zijn al van die typische oorwurmen die De Mens wel vaker schrijft, maar er is genoeg ander moois te beleven op deze Broers. Zoals het me wel vaker overkomt bij een plaat van De Mens vind ik niet altijd alles even geslaagd - Tijd is een Raket lijkt me qua cadans in de strofes een goedkope kopie van een ander nummer te zijn, maar het lukt me maar niet om het te plaatsen - maar een nummer als Onder de Zon getuigt toch weer van een grote klasse. Het zijn misschien geen nummers zoals Dit Is Mijn Huis, Maandag, En In Gent, Irene of Ergens Onderweg waar het publiek compleet total loss op ging, maar zo'n Waar is de Liefde? zie ik over 10 jaar nog altijd wel in de setlist staan. Op naar 40 jaar De Mens dus en als het kan, dan ben ik er ongetwijfeld bij! Het album moet misschien nog wat groeien, maar het is in ieder geval al een goed teken dat Broers hier thuis een hele voormiddag op repeat staat te draaien. Toch fijn dat dit uit de hand gelopen hobbyproject nog altijd still going strong is.

avatar van spoiler
Weet iemand of deze ook op LP te verkrijgen is?

avatar van metalfist
Jammer genoeg niet spoiler. Ik heb er gisteren ook achter gevraagd omdat ik normaal gezien altijd vinyl aanschaf als souvenir bij een goed optreden, maar Broers is enkel als CD uitgebracht. Althans toch volgens de mevrouw van de merchandising.

metalfist schreef:

Jammer inderdaad. De twee vorige platen heb ik inderdaad op vinyl.

Gaan we de CD bestellen .
Thanx

metalfist schreef:

Komt uiteindelijk uit op LP.
Leverbaar vanaf 19 augustus en te bestellen bij Bol.com