Blockhead - Uncle Tony's Coloring Book (2007)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Coloring Book (5:00)
  2. The Strain (3:52)
  3. Grape Nuts and Chalk Sauce (3:34)
  4. Duke of Hazzard (4:02)
  5. Squirmy Worm (4:32)
  6. Put Down Your Dream Journal and Dance (5:04)
  7. The Hucklebuck Slice (5:04)
  8. Not So OK Corral (4:11)
  9. Do the Tron (3:59)
  10. Get Your Regal On (3:43)
  11. Cheer Up, You're Not Dead Yet (4:45)
  12. Trailer Love (5:41)
  13. NYC Bounce (4:24)
avatar van Osiris Apis
Grappige cover. Ik ben benieuwd naar het album.

De track 'Trailer Love' kun je al beluisteren op zijn myspace:
Ik ben niet echt onder de indruk van dat nummer.

Improvision
Waar heb je de tracklist gevonden, was er zelf ook al naar op zoek.

Oei, ik ben benieuwd!

avatar van Seedorf
volgens mij is deze gelekt..snel luisteren!

avatar van waxs
Ja ik heb hem al een tijdje gepindakaas'd, opzich is het wel typisch Blockhead. Trailer Love is voor mij dusver ook niet echt een fantastische track, maar de rest weet ik wel te waarderen. Wat ik wel jammer vind aan Blockhead's stijl is dat ondanks het feit dat het sfeer en rust uitademt de drums erg simpel en terughoudend klinken. Had van mij wel iets uitbundiger gemogen.

handsome_devil
Oeh toffe hoes Met wat voor andere hiphop is dit te vergelijken?

Artifact
Vrij moeilijk om dit écht in een hokje te plaatsen. Blockhead's solo platen vallen in ieder geval onder instrumentale Hip-Hop. Dus voor degene die niet al te veel met het rijmen hebben, maar zich toch in dit genre willen verdiepen zouden best met iets van deze artiest kunnen beginnen. Het komt uit de Ninja Tune stal en dat zegt vaak iets over het alternatieve en experimentele ervan. Vrij dromerige muziek en bevat ook veel invloeden uit andere genres, maar misschien is dat wat te nietszeggend, HipHop bestaat immers vaak uit andere genres. Over deze plaat kan ik verder niet echt veel zeggen. Heb hem wel, maar ben er nog niet aan begonnen.

avatar van waxs
Poe, de man heeft veel geproduceerd voor Aesop Rock. Beetje in die trend maar dan zonder de raps uiteraard. Het is een beetje mellow achtige "lounge" muziek. Verder is het dus instrumentaal (welliswaar met gesamplede vocalen), dus dan worden er al snel vergelijkingen getrokken met RJD2, DJ Shadow wellicht Pete Rock en de Large Proffessor, maar Blockhead heeft net als de hiervoor genoemde artiesten wel een eigen stijl en geluid dat niet echt vergelijkbaar is, ik vind het persoonlijk tamelijk uniek.

handsome_devil
Dank Hier ga ik eens achteraan.

avatar van BoordAppel
Weer typisch Blockhead maar toch lekker anders. Zelfs uitstapjes naar de dance dit keer. Verfrissend. Ik ben er enthousiast over, maar dat was ik over zijn vorige plaat in den beginne ook en die valt uiteindelijk toch lichtelijk tegen. Dat kan dan ook weer te maken hebben met het feit dat ik zijn eerste plaat geniaal vind.

Maar eens kijken waar dit op uitkomt als ik het vaker beluister. Ik gok op een 4 of 4,5.

Improvision
Relaese datum is uitgesteld naar de 21e.

De platenmaatschappij van Blockhead is overgeschakeld van distributeur of zoiets.

Improvision schreef:
Relaese datum is uitgesteld naar de 21e.

Update: relaese datum is uitgesteld naar 28/8, Blockhead en Aesop Rock droppen hun albums dus op dezelfde dag.

avatar van FlyLo
Op zich geen slecht album maar het weet me op geen enkel moment echt te pakken. De nummers vormen niet echt een geheel en de hele stijl van het album ligt me niet zo.