Soft Machine - Facelift France & Holland (2022)

geen stemmen

Rock / Jazz
Label: Cuneiform

1. Eamonn Andrews [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970] (9:42)
  2. Mousetrap [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970] (3:56)
  3. Noisette [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970] (0:36)
  4. Backwards [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970] (4:03)
  5. Mousetrap [Reprise] [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970] (0:24)
  6. Out-Bloody-Rageous [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970] (15:11)
  7. Facelift [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970] (18:34)
  8. Slightly All the Time [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970] (6:40)
  9. Moon in June / Vocal Improvisation [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970] (6:27)
  10. Esther's Nose Job / Pigling Bland [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970] (16:31)
  11. Silence [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970] (0:10)
  12. Facelift [Live at Concertgebouw, Amsterdam, the Netherlands, January 17, 1970] (9:58)
  13. Moon in June [Live at Concertgebouw, Amsterdam, the Netherlands, January 17, 1970] (6:27)
  14. 12/8 Theme [Live at Concertgebouw, Amsterdam, the Netherlands, January 17, 1970] (10:52)
  15. Drum Solo [Live at Concertgebouw, Amsterdam, the Netherlands, January 17, 1970] (0:48)
  16. Esther's Nose Job / Pigling Bland [Live at Concertgebouw, Amsterdam, the Netherlands, January 17, 1970] (16:31)
  17. Silence [Live at Concertgebouw, Amsterdam, the Netherlands, January 17, 1970] (0:10)
  18. Eamonn Andrews [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (8:16)
  19. Mousetrap [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (3:56)
  20. Noisette [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (0:36)
  21. Backwards [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (4:02)
  22. Mousetrap [Reprise] [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (0:24)
  23. Out-Bloody-Rageous [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (15:16)
  24. Facelift [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (18:22)
  25. Slightly All the Time [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (6:40)
  26. Moon in June [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (5:03)
  27. 12/8 Theme [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (8:28)
  28. Vocal Improvisation [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (3:15)
  29. Esther's Nose Job / Pigling Bland [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (14:31)
  30. Silence [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Audience] (0:10)
  31. Facelift [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Vinyl Edit] (18:29)
  32. Backwards / Mousetrap [Reprise] / Out-Bloody-Rageous [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Vinyl Edit] (19:38)
  33. Eamonn Andrews / Esther's Nose Job / Pigling Bland [Live at Théâtre de la Musique, Paris, France, March 2, 1970, Vinyl Edit] (18:13)
  34. Facelift / Moon in June / 12/8 Theme / Drum Solo [Live at Concertgebouw, Amsterdam, the Netherlands, January 17, 1970, Vinyl Edit] (20:08)
Mssr Renard
Erg oude opnamen, die voorlopig alleen in heel slechte bootleg-kwaliteit beschikbaar waren.

Is het Cuneiform dit keer weer gelukt om het onmogelijke mogelijk te maken? Ik kreeg een mail van de huidige Soft Machine dat ze deze plaat endorsen, dus ik ben laaiend benieuwd.

Ik tel wel wat dubbelingen hier, maar dat komt omdat er een DVD bij zit, dus die songs hadden niet op de site gehoeven. Het is een beetje puzzelen, met die lange titels maar hier is 'ie te koop:

Facelift France and Holland | Soft Machine | Cuneiform Records - cuneiformrecords.bandcamp.com

Mssr Renard
Het lijkt een zooitje als je de tracklisting zo ziet, maar dat komt omdat dit de digitale bandcamp release betreft.

De cd/dvd - versie bestaat uit 2 cd's en 2 dvd's met de shows uit Frankrijk en Holland.

De lp/dvd versie heeft de volledige shows op dvd maar een ingekorte versie (hier tracks 31 t/m 34) op 2 lp's.

De bandcamp digitale versie compileert alles, dus vandaar zo uitgebreid en rommelig.

De 1970 shows zijn bijzonder omdat ze toen als kwintet met saxofonist Lyn Dobson tourden. De Cuneiform-oppoetsbeurt van deze shows zijn fenomenaal. Om de shows completer te maken dan wat ze hadden, hebben ze van enkele songs de audience-recordings genomen.

Er zijn dus geen dubbelingen, zoals ik eerder opmerkte, tenzij de medleys aan het eind meetelt, van de vinylexemplaren.

Ik ben zo blij dat Cuneiform (in tegenstelling tot Voiceprint) zoveel tijd en aandacht in deze documenten steekt. Het klinkt prachtig en is bovendien mooi vormgegeven.