Liam Gallagher - Down by the River Thames (2022)

Label: Warner

1. Hello (3:08)
  2. Wall of Glass (3:37)
  3. Halo (4:07)
  4. Shockwave (3:28)
  5. Columbia (4:42)
  6. Fade Away (4:11)
  7. Why Me? Why Not. (3:32)
  8. Greedy Soul (3:46)
  9. The River (3:15)
  10. Once (3:33)
  11. Morning Glory (4:25)
  12. Cigarettes & Alcohol (4:12)
  13. Headshrinker (4:47)
  14. Supersonic (4:57)
  15. Champagne Supernova (3:58)
  16. All You're Dreaming Of (3:36)
avatar van Jonestown
Terwijl hij twee avonden voor een 160.000 mensen speelt in Knebworth wil het maar niet echt vlotten met Liam Gallagher in Nederland, getuige de reacties op Down By The River Thames. Misschien voor veel mensen een overbodig album en zijn twee releases op één dag (C'mon You Know verscheen tegelijkertijd) te veel van het goede, deze audioregistratie van een streamconcert (opgenomen tijdens de lockdown in december 2020) bevat weer een mix van eigen nummers en Oasis classics. In Engeland slaat deze combinatie aan, in Nederland wordt toch geworsteld met de eikeligheid van Gallagher. Kunnen we blijkbaar maar moeilijk tegen, tegen al die kapsones en dat irritante gedrag. Het is gewoon een pose. Niks mis daarmee.

Toevallig was mijn laatste concert voor corona dat van Liam Gallagher in de Ziggo Dome op 070220. Daar waren 17.000 nogal enthousiaste mensen bij. De sfeer was zo goed dat zelfs Liam zijn pose doorbrak en relatief vrolijk dit concert gaf. En wat voor een concert: een podiumbeest is 'ie en de setlist met een mix van zijn betere solo nummers en Oasis songs is erg fijn. Dat is ook terug te horen op dit Down By The River Thames uit hetzelfde jaar: 051220. En daar komt bij dat Liam een prima band heeft, die de nummers lekker rauw en strak speelt. Net als het concert in de Ziggo Dome is deze live registratie dan ook zeer de moeite waard. Ook te beluisteren vanaf fraai oranje dubbel vinyl.