Phife Dawg - Forever (2022)

Label: AWAL

1. Cheryl's Big Son [Intro] (0:43)

met V.Rich

2. Only a Coward (4:02)
  3. Fallback (4:15)

met Rapsody en Renee Neufville

4. Nutshell Pt. 2 (3:41)

met Busta Rhymes en Redman

5. Sorry (4:05)

met V.Rich

6. Dear Dilla [Reprise] (3:51)

met Q-Tip

7. Wow Factor (2:43)

met Maseo

8. Residual Curiosities (4:20)

met Lyric Jones

9. God Send (4:52)

met Dwele

10. Round Irving High School (5:07)

met Angela Winbush en Cheryl Boyce-Taylor

11. French Kiss Trois (3:58)

met Redman en Illa J

12. 2 Live Forever (5:24)

met Pos, Little Brother en Darien Brockington

13. Forever (5:57)
avatar van Silky & Smooth
Bijzonder (en verrassend) fijn plaatje! Ik ken het verhaal hierachter niet echt, maar het voelt echt als een Phife Dawg album en niet één of andere postuum album. Geen gekke gastartiesten en ook qua vibe staat dit album op zichzelf. Ik had meer de typisch ATCQ-sound verwacht, maar dit neigt meer naar de muziek Little Brother en Slum Village. Het is en blijft een genot om naar Phife te luisteren.

avatar van -marco-
Zeker chill album en doet me idd denken aan slum village en little brother!

avatar van MAS
MAS
Zeer aangename verrasing dit! Op het eerste gehoor een postuum album, waarvan je het gevoel krijgt dat Phife het zelf ook uitgebracht had kunnen hebben.

avatar van Silky & Smooth
Dit album zou oorspronkelijk 'Songs in the Key of Phife' heten en het was al voor tweederde opgenomen. DJ Rasta Root heeft het laatste deel - zeer verdienstelijk - afgemaakt. Er hebben alleen maar mensen aan dit album gewerkt waar Phife ook daadwerkelijk een connectie mee had.

Ik vind de feature van Q-Tip trouwens wel bijzonder subtiel.

avatar van ForWhomThePeteTolls
Voor mij wel de sterkste release van het jaar, de track met Tip, zijn moeder... Het past allemaal perfect. Ik heb het een rating gegeven die nieuwe albums zelden krijgen van me... Zeker niet zo snel! Maar dit is het perfecte postuum album, nu nog een fysieke release!

avatar van jurado
Heerlijke plaat, niet te moeilijk, lekker relaxed. Phife wordt natuurlijk nog steeds enorm gemist. Held.

avatar van Nr.4
ForWhomThePeteTolls schreef:

Die is onderweg. In ieder geval op vinyl.

avatar van ForWhomThePeteTolls
Nr.4 schreef:

Die is onderweg. In ieder geval op vinyl.

Heb hem liever op CD, Vinyl alleen in noodgevallen... Maar daar ik een luie luisteraar ben en dubbel LP's eigenlijk teveel van het goede zijn voor mij, mja... CD mensen, die is in opmars dus geef de mensen wat ze willen!

avatar van Nr.4
ForWhomThePeteTolls schreef:

100% eens. Cd is voor mij ook format nummer 1. Ik verwacht wel dat deze ook op cd zal verschijnen.