Aerosmith - 1971: The Road Starts Hear (2022)

Label: Universal

1. Intro - Somebody (6:34)
  2. Reefer Head Woman (5:38)
  3. Walkin' the Dog (4:54)
  4. Movin' Out (5:56)
  5. Major Barbara (5:08)
  6. Dream On (4:35)
  7. Mama Kin (4:54)
avatar van gigage
Restored Aerosmith Van van de history channel American Pickers show. Ik moest gelijk daaraan denken na het zien van het jaartal van deze opname.

avatar van BlauweVla
gigage schreef:

Hé wat grappig, dat had ik ook!
Dit komt binnenkort uit op CD, het was al op vinyl te krijgen. Ik mag het wel, Aerosmith op z'n rauwst, het debuut album heeft diezelfde charme ook.

avatar van BlauweVla
Dit is een erg mooi tijdsdocument! Er is enige mysterie rond deze opnames: het is live gespeeld, maar het is geen concertregistratie. Het kan een oefensessie of demo geweest zijn en die klinkt dan wel erg goed. Het geluid is rauw en het is Aerosmith op z'n puurst, dat heeft zeker zo z'n charme. Tuurlijk is hier niet sprake van een gladde afgemixte plaat, maar dat is juist een pluspunt. Al met al is het geluid zelfs beter als dat het debuut album uit 1973 had! The "Road Starts Hear" heeft 5 nummers die op dat debuut terecht kwamen, waaronder de cover "Walkin' the Dog". Deze versie is langzamer en doet me wat denken aan "Come Together" van The Beatles (ook eens gecoverd door Aerosmith). Verder klinkt er een stukje "Albatross" in de intro en een stukje "Daar Wordt aan de Deur Geklopt" (maar waarschijnlijk was het "O du lieber Augustin" dat ze hebben gespeeld) op het eind van "Major Barbara", een eigen nummer dat Aerosmith nooit op een studioplaat gezet heeft ooit. Op de andere eigen composities als "Somebody", "Movin'Out", "Mama Kin" en in het bijzonder "Dream On" hoor je al duidelijk de kwaliteiten van Aerosmith. Een hele leuke plaat!