Primus - Conspiranoid (2022)

Rock / Avant-Garde
Label: ATO

1. Conspiranoia (11:30)
  2. Follow the Fool (3:45)
  3. Erin on the Side of Caution (4:32)

avatar van Melodic Fool
Deze release belooft weer veel polonaises te veroorzaken op verjaardagen, ik ben voor

avatar van ZAP!
Het snelle metalstukje kan ik zeer goed smaken, en hoewel er op zich nog altijd knap gemusiceerd wordt (duh), hoor ik weinig inspiratie in de verschillende partijen, vooral Ler heb ik al veel creatiever bezig gehoord (de koek is wat dat betreft al jaren zo goed als op). Avant-garde zou ik het zeker niet noemen, Primus grijpt juist terug (ik hoor o.a. Pink Floyd)*. De lengte van de titeltrack voelt nogal geforceerd aan, met zo'n 4 à 5 minuten was het ook wel mooi geweest. En hoewel ik de oude platen niet anders zou willen horen, begin ik me nu wel wat te vervelen met Les' stem. Gelukkig kan ik mijn verjaardagen beperken tot het minimum en daar wordt zelfs nooooit Primus gedraaid.

* Les zegt het zelf ook op hun site: primusville.com.

avatar van Melodic Fool
Ik moet zeggen dat ik qua songwriting ook iets meer had verwacht van de "leadsingle".
Al ben ik het niet eens met het feit dat de koek op zou zijn bij deze unieke band - die überhaupt niet te plaatsen is en zeker niet binnen de MuMe genre-opties.
Het is in ieder geval geen salsa.

om je gasten weg te jagen

avatar van ZAP!
Melodic Fool schreef:
...deze unieke band - die überhaupt niet te plaatsen is en zeker niet binnen de MuMe genre-opties.
Die krijg je van me.

Melodic Fool schreef:
Al vraag ik wel af waarom je je verjaardagen wilt beperken tot het minimum. Of nee, eigenlijk; waarom je dan nooooit Primus aanzet. Er is tenslotte weinig betere muziek voor verjaardagen dan dit om je gasten weg te jagen
Dus jij doelde op een polonaise waarbij jouw verjaardagsbezoek massaal de deur uitloopt? Dan heb ik het verkeerd begrepen. Mijn verjaardag vier ik hoegenaamd niet.

avatar van spinout
Herb klinkt weer erg goed. Bij gebrek aan inspiratie hadden ze van mij wel weer een cover album mogen opnemen.