Skid Row - The Gang's All Here (2022)

Rock / Metal
Label: earMUSIC

1. Hell or High Water (4:41)
  2. The Gang's All Here (3:37)
  3. Not Dead Yet (2:48)
  4. Time Bomb (4:14)
  5. Resurrected (3:25)
  6. Nowhere Fast (3:44)
  7. When the Lights Come On (3:54)
  8. Tear It Down (3:57)
  9. October's Song (7:06)
  10. World's on Fire (3:37)
avatar van Edwynn
Skid Row probeert een doorstart te maken met Erik Grönwall die een tijdje bij H.E.A.T. zong. Dat is natuurlijk een hele aardige vocalist ware het niet dat de internetmeute blijft gillen om een terugkeer van Sebastian Bach. Toch denk ik dat Grönwall met zijn energie het vehikel op het podium wel aan de praat kan krijgen. Voor wat betreft het studiowerk weet ik het nog niet. Het titelnummer is al te beluisteren en dat is eigenlijk een behoorlijk teleurstellende track geworden.

avatar van hellboy123
Er is een video beschikbaar voor het titelnummer, https://www.youtube.com/watch?v=37TYb0Dcln0&list=WL&index=8
Zo slecht vind ik dit nog niet eens klinken! Wel duidelijk dat dit waarschijnlijk live weer het beste tijd zijn recht komt.

avatar van milesdavisjr
Met wederom een nieuwe zanger ploeteren de mannen lekker voort en waarom ook niet. De tijden met Bach zullen nooit meer wederkeren, de successen liggen ook in een ver verleden. Nieuwe zieltjes zullen de heren ook niet aan zich weten te binden. Grönwall neemt de vocalen voor zijn rekening en hij doet op de eerste twee vrijgegeven songs helemaal niet onaardig. The Gang's All Here en Tear It Down vormen twee songs van het wat eenvoudiger houthakkerswerk. Er is weinig mis mee maar als dit een voorbode blijkt van het gebodene dan hoef je hier niet wakker van te liggen.

avatar van JVT
JVT
Lekker hoor!!

avatar van JVT
JVT
Verslavende plaat, staat hier non stop op, ondanks het groot aantal przchtige releases de laatste tijd.

October’s Song is een van de favorieten, geweldig nummer.

avatar van milesdavisjr
Klaarblijkelijk heeft de introductie van Grönwall de band goed gedaan. Na Subhuman Race ben ik de band uit het oog verloren. Hoewel ik de platen hierna nog wel heb beluisterd boeide het songmateriaal mij niet. Met Grönwall heeft men een energieke zanger binnen gehengeld. De beste man heeft power en een flink bereik. De openingssong refereert duidelijk naar een van de beste tracks van Slave to the Grind; Livin' On a Chain Gang. De zanglijnen lijken rechtstreeks overgenomen te zijn. Het is weliswaar geen kopie maar men put bij vlagen rijkelijk uit eigen werk en dat mag. Het songmateriaal zit vol met energie en de songs ademen spelvreugde. Bij Time Bomb gaat het tempo wat omlaag, hoewel het geheel wat simplistisch aan doet trillen mijn oorhaartjes van genot bij die dikriff. Hierna verslapt de aandacht en pruttelt het plaatje door, waar ik nog wel opveer bij Tear It Down, in een eerder stadium pakte het nummer mij niet zo, maar het gitaarwerk en het kamerbrede refrein geeft het geheel wel wat jeu. The Gang's All Here blaast mij niet omver maar een glimlach kan ik niet onderdrukken bij dit sympathieke plaatje.

avatar van Edwynn
Meh, het is oke. Maar het doet me net zoveel als Thickskin. De band probeert het maar het obtbreekt aan spetterende songs. De tijden van Slave To The Grind herleven niet. En waarom wil je dat ook? Ik kon zelf prima uit de voeten met het ruwere Subhuman Race.
Erik Gronwall heeft wel de potentie van een topartiest maar moet wel geholpen worden door vlammend spel en goede songschrijverij. Dat is niet echt aanwezig hier. Skid Row mag meer ambitie hebben dan werken op de planken met een zanger die de nootjes van I Remember You goed kan halen. Jammer vind ik het ook dat Gronwalls foutjes zorgvuldig zijn weggeproduceerd. Bij een rock n rollband hoort een rock n rollproductie nietwaar?

avatar van milesdavisjr
Grönwall doet het in mijn ogen vrij redelijk maar inderdaad het mag allemaal nog wel wat onconventioneler, wat gruiziger, de beste man kleurt nog teveel binnen de lijntjes. Datzelfde geldt voor de sound, het knalt niet uit de speakers. Desalniettemin is dit plaatje best degelijk zonder grote momenten te kennen. Het feit dat mijn verwachtingspatroon erg laag lag maakt het wellicht beter verteerbaar.

avatar van Metal-D78
tsja, het lijkt erop maar is het dus net niet.

avatar van Juul1998B
Onverwacht goeie plaat van skid row! Kenmerkende momenten wisseoen zich af met wat filler songs.
Toch al met al echt wel een prima albumpie.

avatar van hellboy123
Voor mij ook een onverwachte goeie plaat. De laatste paar platen heb ik maar enkele keren beluisterd, maar deze heeft er toch al weer meerdere rondjes gemaakt tijdens het rijden en ik verwacht dat deze nog wel even blijft.
Voor nu zijn de gekozen singles voor mij wel gelijk de toppers van het album.

avatar van hellboy123
En helaas stapt de zanger alweer op, zijn gezondheid en het touren gaan niet samen:
Zanger verlaat Skid Row vanwege gezondheid | Metalfan.nl
Erg jammer, naar aanleiding van deze plaat was ik wel benieuwd waar ze mee zouden komen na een tijd op elkaar ingespeeld te zijn geweest. Zullen ze het nog een keer proberen met Bach nu de beste man nog enigszins een stem heeft?

avatar van milesdavisjr
Nee, als je de laatste jaren een beetje hebt gevolgd dan is die kans klein.
Hoewel in het land van de onbegrensde mogelijkheden en de zucht naar dollars sluit ik een hereniging met Bach niet uit.

avatar van namsaap
hellboy123 schreef:

Weinig kans toe…. Lzzy Hale doet in ieder geval de aankomende optredens.