Joan Osborne - Early Recordings (1996)

Label: Mercury

1. Flyaway (3:52)
  2. Dreamin' About the Day (3:58)
  3. His Eyes Are a Blue Million Miles [Studio Recording] (3:56)
  4. Fingerprints (4:38)
  5. 4 Camels (3:49)
  6. What You Gonna Do (4:57)
  7. Match Burn Twice (3:53)
  8. Billie Listens (4:39)
  9. Wild World (4:52)
  10. Son of a Preacher Man (6:01)
  11. Get Up Jack (4:21)
avatar van Memphis
Cd met werk van Osborne dat gemaakt is voor haar debuutcd Relish en ik moet zeggen: deze cd vind ik eigenlijk beter. Het album bestaat voor een groot gedeelte uit live-nummers en daar ligt toch wel haar kracht. Verder staat er nog een schitternde cover op van Captain Beefheart (His eyes are a million miles). Mensen die Osborne goed vinden moeten deze cd zeker niet links laten liggen en anderen die Relish te gelikt vonden maar wel genieten van haar stem kunnen prima deze halen.

avatar van Gommans
Mijn eerste kennismaking met haar. Ik heb wel een band met deze cd… klinkt jong en onbezonnen. Ze heeft een heel mooi ruw randje aan haar stem. Past prachtig bij sommige nummers, Wild world, flyaway en het hierboven al genoemde His eyes are a million miles. Zo aan het eind van de dag sluit dit lekker af… welterusten