Barry Hay & JB Meijers - Fiesta de la Vida (2022)

Label: Zip

1. Spirit in the Sky (3:48)
  2. Unconditionally (4:26)
  3. Twist in My Sobriety (3:34)
  4. It’s Not Unusual (2:37)
  5. Magic Carpet Ride (4:11)
  6. Perfect Stranger (4:04)
  7. Don’t Let the Old Man In (2:34)
  8. Dancing Barefoot (3:48)
  9. How Much Does It Take to Make You Love Me (3:18)
  10. Taken In (4:39)
  11. Indian Ropeman (3:17)
  12. 20th Century Boy (4:00)
  13. You Never Can Tell (3:21)
  14. Fiesta de la Vida (4:10)
avatar van nlkink
Deze is net als de nieuwe van Kooymans & Carillo volledig langs me heen gegaan. Nou blijkt vandaag dat hij alleen te krijgen is via Bol.com of Concerto. En degene die bij Concerto de verantwoordelijkheid had voor de bestellingen was met vakantie. Niet echt een waarborg voor een effectieve distributie.

avatar van nlkink
Met Fiësta de La Vida heeft het duo Hay & Meijers een waardige opvolger uitgebracht van For You Baby.
Het eerste album bevatte louter covers, voor Fiësta de la Vida hebben de heren ook nieuwe nummers geschreven. Het past er qua sfeer en sound uitstekend tussen. Voorlopige favorieten zijn de opener Spirit In The Sky, 20th Century Boy en Magic Carpet Ride.
Als ik een mindere keuze zou moeten aanwijzen dan komt meteen You NeverCan Tell in mij op. Dat kan aan mij liggen uiteraard. Ik heb het nummer in de versie van Chuck Berry, de country versie van Emmylou Harris en de folky versie van Ronnie Lane's Slim Chance. Hay en Meijers slagen er niet in om hun versie een originele draai te geven. Ik zeg er meteen bij dat het geen skipmoment oplevert. Het nummer dat erna komt, Fiësta de la Vida, maakt de relatieve miskleun goed.
Of het album qua verkoopaantallen net zo'n succes wordt als het debuutalbum van het duo betwijfel ik. De heren hebben zihzelf m.i. in de voet geschoten door een rare distributiedeal te sluiten met Concerto.

avatar van Brutus
Dit album valt me een beetje tegen. De eigen nummers vind ik beter, dan de Covers.

avatar van nlkink
De eigen nummers zijn wat mij betreft een prettige ontwikkeling. Je kunt niet eeuwig terugvallen op het spelen van covers. Persoonlijk hoop ik dat er nog een derde album komt waarbij het aantal eigen composities de covers overtreft. Ik heb er ook geen moeite mee als het bij een tweeluik blijft.