Graham Nash - Live: Songs for Beginners / Wild Tales (2022)

Rock / Folk
Label: Proper

1. Military Madness (3:39)
  2. Better Days (4:47)
  3. Wounded Bird (2:47)
  4. I Used to Be a King (5:19)
  5. Be Yourself (3:56)
  6. Simple Man (3:01)
  7. Man in the Mirror (2:54)
  8. There's Only One (4:31)
  9. Sleep Song (3:16)
  10. Chicago / We Can Change the World (4:32)
  11. Wild Tales (2:21)
  12. Hey You (Looking at the Moon) (2:21)
  13. Prison Song (3:23)
  14. You'll Never Be the Same (3:11)
  15. And So It Goes (4:42)
  16. Grave Concern (2:58)
  17. Oh Camil (The Winter Soldier) (3:15)
  18. I Miss You (3:18)
  19. On the Line (2:50)
  20. Another Sleep Song (4:32)

avatar van Bonk
Ben net voor de eerste keer aan het luisteren, maar dat is nu al een genot. Wat is die man nog ontzettend goed bij stem voor zijn 77 jaar, toen deze opnames gemaakt werden. Genieten!

avatar van arie1951
Zeer onder de indruk van dit album. Graham Nash is een jeugdheld. Ik heb hem sinds The Hollies altijd al gevolgd. Die hoge stem is een specialiteit van hem en komt zowel bij The Hollies en CSN goed tot zijn recht. Verder is hij een voortreffelijk componist. Ook op dit live album is hij nog goed bij stem. Songs for beginners is een prima tijdloos album. De opvolger Wild tales ken ik niet. Maar op dit live album komen alle nummers goed tot hun recht. Leuk om die nummers eens live te horen. Ijzersterk livealbum.

avatar van Tonio
Nu een paar keer beluisterd. Was destijds een grote fan van beide studio-albums. En gedurende die 50 jaar ben ik ze ook zeer regelmatig blijven draaien.

Toen bekend werd dat dit album zou uitkomen verwachtte ik er niet veel van. Graham's stem zou bijvoorbeeld toch een stuk minder zijn geworden? Toch? En juist dit valt reuze mee. Uiteraard is het een halve toon lager, maar aan zuiverheid heeft hij niets ingeboet. De toevoeging van een goed achtergrondkoortje maakt de uitvoeringen sterker. En zelfs de mondharmonica en de steel gitaar zijn op de juiste plekken aanwezig.

Uiteraard niet spectaculair, maar toch hulde aan dit album!

avatar van Poles Apart
arie1951 schreef:
Zeer onder de indruk van dit album. Ijzersterk livealbum.

En toch maar een schamele 3 sterren?