Caterina Barbieri - Spirit Exit (2022)

Italiƫ
Electronic
Label: light-years

1. At Your Gamut (7:06)
  2. Transfixed (5:13)
  3. Canticle of Cryo (7:42)
  4. Knot of Spirit [Synth Version] (10:19)
  5. Broken Melody (4:26)
  6. Life at Altitude (7:49)
  7. Terminal Clock (5:01)
  8. The Landscape Listens (8:17)
ohmusica
Kroniek van een rampzalige tijd, schrijft de recensent in de Volkskrant want muziek ontstaan tijdens de eerste dramatische Italiaaan lockdown periode.
Bij de 13e etappe Tour de France, commentaar (gezever) :uit en muziek: aan keek ik naar een andere wielerkoers. De renners maakten deel uit van de compositie, een performance met dramatiek, het gekrioel van de renners werd een ballet. Sommige momenten in de muziek versmolten met de beelden. Het was in ieder geval een uitnodiging om hier nog eens meer naar te gaan luisteren alsof je de berg persé wilt beklimmen, de uitdaging aan te gaan in de weet dat het niet makkelijk zal gaan.

avatar van AOVV
Mooi om even te ontsnappen aan de hectiek des levens, en in bovenstaand bericht van ohmusica kan ik me ook wel vinden. Vooral wanneer er vocalen aan te pas komen, krijgt de muziek voor mij nog net dat tikkeltje extra.

3,5 sterren