Billie Dave Hart & The Alchemist - First & Last Judgement (2022)

1 stem

Label: Pharoah

1. Intro (0:52)
  2. Bible Study (3:07)
  3. Ash Wednesday (3:01)
  4. Never Left Alone (3:15)
  5. Ups & Downs (3:19)

met Naga Wata en Allan Moor

6. Looking 4 a Blessin (3:20)

met Blest Poet

7. Church Organ Needs Maintenance (4:42)

met Naga Wata en Royal Jones

8. Let Me Know (2:57)

met Vaughn Love

9. Love Me Forever (2:49)
  10. Final Prayer (2:55)

met xMikeLaw

avatar van Yestsida
Saai.

Billie Dave Hart (of Billie D. Hart zoals op de hoes) kende ik nog niet en ik vind er ook niet veel van online. Volgens mij is hij een vrij lokale rapper afkomstig uit Philadelphia aangezien hij bijvoorbeeld op Instagram maar net over de 2.000 volgers zit. Afgaande van de hoes, titel en tracktitels zou je verwachten dat hij een Christelijke rapper is maar niets is minder waar. Hij past perfect in het straatje van de underground New York/East Coast-stijl dat tegenwoordig zo populair is. Dave God (zo noemt hij zichzelf op de plaat) heeft een "slow flow" en rapt over het straatleven en vooral over hoe goed hij wel niet is in het rappen.

Wat mij betreft is deze heer een leugenaar, want een erg getalenteerd rapper is hij niet naar mijn mening. Veel teksten heb ik voorheen al gehoord én vooral beter door andere woordenkunstenaars. De gastartiesten die alom aanwezig zijn op First & Last Judgement zijn nog van een niveau lager. Dit is eigenlijk een heel saaie plaat en bevat niets om hier vaak naar terug te keren.
Een favoriete track kan ik niet aanduiden, wel is het absolute dieptepunt Church Organ Needs Maintenance.

De enige reden dat ik dit project een kans gegeven heb was natuurlijk de producer: The Alchemist. Toch vreemd dat een producer van dit statuut een collaboratiealbum gemaakt heeft met een lokale rapper waar niets speciaals aan is. Ik kan me ook niet voor de geest halen dat Uncle Al hier promotie voor gemaakt heeft.
Zijn beats kunnen dit album ook niet redden. Slecht zijn ze niet maar vooral traag, hebben weinig om het lijf en zijn in combinatie met de vocalisten redelijk saai. The Alchemist op automatische piloot.

In totaal heb ik dit twee luisterbeurten gegeven, er zal geen derde volgen.

avatar van Yestsida
Blijkbaar heeft The Alchemist hier dus helemaal niets mee te maken. Billie Dave Hart heeft gewoon een aantal gebruikte (maar minder bekende) beats van ALC genomen, deze gebundeld en als collaboratiealbum op de streamingsdiensten gegooid en als label zijn eigen bedrijfje én ALC ingebracht.
Album is inmiddels niet meer te vinden op Spotify!