Mephisto Walz - Immersion II (2018)

geen stemmen

Uitgebracht in eigen beheer

1. Immersion (4:32)

met Barry Galvin en Christine Leonard

2. The Garden of Proserpine (5:00)
  3. Great Expectations (3:38)
  4. Age of Nothing (3:55)
  5. The Tyger (4:03)
  6. Elegy (4:16)
  7. Icarus (4:52)
  8. The Falcon to the Falconer (3:07)
  9. Heaven (4:21)
  10. Kings (4:24)
  11. Ode to the West Wind (5:08)
Dit is een reissue van het gelijknamige album uit 1998, maar klinkt behalve de melodielijnen en zang, toch heel anders dan het origineel. Het gitaarwerk (bas en elektrische gitaar) is door Bari-Bari (Barry Galvin) behoorlijk verbeterd en opnieuw ingespeeld, daarnaast zijn de drums ook aangepast, waardoor het eigenlijk een nieuw album is in een oud jasje. Ik vind deze versie dan ook een geslaagde verbetering ten opzichte van het origineel. Het typische uitwaaierende gitaarwerk van Bari-Bari -hij is hier eigenlijk mee begonnen destijds bij Christian Death- komt nu veel beter tot zijn recht en dat geldt ook voor de basgitaar, die veel prominenter op de voorgrond klinkt. Mooi gedaan!