Mercyful Fate - The Bell Witch (1994)

Denemarken
Label: Metal Blade

1. The Bell Witch (4:34)
  2. Is That You, Melissa (4:37)
  3. Curse of the Pharaohs [Live] (4:24)
  4. Egypt [Live] (4:53)
  5. Come to the Sabbath [Live] (6:48)
  6. Black Funeral [Live] (3:40)
avatar van AGE-411
Dit jaar komt deze opnieuw uit op gekleurd vinyl!
Het nummer is er op handgegraveerd. Limited edition dus.

Datum is nog niet bekend. Maar wees er maar rap bij, want Into the unknow op gekleurd vinyl was direct uitverkocht eerder deze maand.

avatar van AGE-411
Ha, ik heb er een
Het heeft me wel wat geld gekost

Stijn_Slayer
Ik heb hem voor 10 euro op cd gezien, maar dat is eigenlijk toch wel duur voor een halfuurtje muziek..

Muzikaal overigens dik in orde.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ok, de twee studionummers zijn afkomstig van het album In The Shadows uit 1993 en zijn identieke versies. Natuurlijk zijn de live-versies interessanter, want zo veel live-materiaal bestaat er niet van Mercyful Fate, waar blijft die langbeloofde DVD, potverdomme!
Egypt is ook afkomstig van dat voornoemd album, dus alle aandacht gaat uit naar de drie andere live-nummers, drie Mercyful Fate klasssiekers enne ... Snowy Shaw is voor mij niet goed op dreef. Het is simpel hakwerk, ik mis de nuances van Kim Ruzz, die niet terugkeerde naar de reünie, volgens mij omdat hij postbode is geworden.
Schitterend is de stem van King Diamond, wie nog mocht twijfelen of hij zijn capriolen live kon waarmaken, luister hier maar eens naar, of is er hier ook al oplapwerk gebeurd. Een EP die meer dan de moeite waard is. Come to the Sabbath en Black Funeral waren, zijn en blijven geweldig, natuurlijk dat het publiek opveert. Ooit nog zien liggen op vinyl en niet meegenomen, stommerik die ik ben.

avatar van notsub
De live uitvoeringen van de oudere MF nummers trekken hier de aandacht. Het publiek dat Diamond, Diamond brult, bracht me op een idee? Het lijken in ieder geval geen opgedirkte versies, want de zang is zeker niet vlekkeloos.

avatar van MetalMike
Heb genoten en geniet nog steeds van deze mini cd. Zeker de zang is niet vlekkeloos (Egypt), maar Curse of The Pharaohs is een heerlijk, alleen zijn aankondiging al, heerlijk!