Jens Lekman - The Cherry Trees Are Still in Blossom (2022)

Zweden
Label: Secretly Canadian

1. November 27, 2002 (1:07)
  2. At the Dept. of Forgotten Songs (1:32)
  3. Maple Leaves (4:00)
  4. Sky Phenomenon (4:34)
  5. Pocketful of Money (4:20)
  6. Black Cab (4:38)
  7. Someone to Share My Life With (3:30)
  8. December 19, 2002 (0:56)
  9. Rocky Dennis' Farewell Song to the Blind Girl (5:17)
  10. Rocky Dennis in Heaven (1:01)
  11. Jens Lekman's Farewell Song to Rocky Dennis (3:53)
  12. Julie [Rmx] (2:53)
  13. April 23, 2003 (1:00)
  14. I Saw Her in the Anti-War Demonstration (3:11)
  15. A Sweet Summer's Night on Hammer Hill (3:27)
  16. A Man Walks Into a Bar (4:20)
  17. Another Sweet Summer's Night on Hammer Hill (3:13)
  18. F-Word (4:28)
  19. The Wrong Hands (4:21)
  20. June 1, 2003 (0:48)
  21. Eureka (3:09)
  22. The Cherry Trees Are Still in Blossom (4:20)
  23. Black Cab (4:39)

Tja, hoe moet ik dit soort releases noemen? Gebrek aan inspiratie en dan verzinnen we een album als dit (plus The Linden Trees Are Still in Blossom)?

Oh You’re So Silent Jens is niet meer en daarom nu deze versie met hier en daar aanpassingen en tussendoor oude tapes waar hij wat vertelt.

Ik weet het niet. Uiteraard (her)kende ik de meeste nummers en daar is niks mis mee. Maar verder? Een beetje vaag allemaal.

Poa
aERodynamIC schreef:
Gebrek aan inspiratie en dan verzinnen we een album als dit

Dat lijkt me niet helemaal eerlijk. Het album was zowel fysiek als digitaal niet meer beschikbaar door rechtenkwesties over de gebruikte samples, die in deze versie zelf opgenomen/verwijderd zijn. Hierdoor kan een toekomstig publiek de muziek ook nog horen, prima initiatief dus. Ik zou het eerder beschouwen als een geremasterde reissue met wat bonustracks.