Analogue Postcard - The Massive Black Cloud (2007)

geen stemmen

4. The Mutilation of Canada
  5. How North-America Got Eaten by the Massive Black Cloud
  6. [And Now the Communists Rule the World Blues]
Kid A(cid)
Veel lo-fi geimproviseer door een jonge Nederlander met een voorliefde voor My Bloody Valentine en Blur. Track 5 is een parodie op Jeff Wayne's War of the Worlds, terwijl in track 1 Leonard Cohen erbij wordt gehaald als profeet die de grote ramp voorspelt. Het album vertelt namelijk het verhaal van een massieve, zwarte wolk die Canada opeet.

De titel van track 1 verwijst ook naar een Pink Floyd-nummer.

Kid A(cid)
Ja, inderdaad. Analogue Postcard schijnt ook zwaar beinvloed te zijn door de Floyd. Volgens mij verwijst de titel van track 6 ook naar een nummer van Arcade Fire.

djeffibrelich
hilarisch maarten, ik zeg verder niks.

Kid A(cid)
Inderdaad, beste Djeff. Ik moest erg lachen om de muziek.

djeffibrelich
wanneer kunnen we een voorproefje van dit verwachten maarten?
op de myspace van deze artiest staat wel een weergaloos nummer somedaywewill...
als het een beetje in die stijl is dan ben ik er wel voor in.

Kid A(cid)
Oh natuurlijk Djeff, dat was ik vergeten. Hieronder staat de link. Het is idd in de stijl van dat nummer (er wordt weer een stofzuiger bijgesleept in het titelnummer), maar wel in lagere kwaliteit. Lo-fi in het kwadraat zeg maar

djeffibrelich
dope, ik ga er meteen achterna..

Kid A(cid)
Tuurlijk Djeff, ik stel je sarcasme erg op prijs.

avatar van Apieknar
Hahaha staat deze op musicmeter? xD Ik heb die hoes toen nog gefixt.

avatar van Slowgaze
Tim, jij hier? Vet heur! Ja, je hebt inderdaad de hoes gedaan. Ik ben trots op je.