Meshuggah - None (1994)

Label: Nuclear Blast

1. Humiliative (5:18)
  2. Sickening (5:47)
  3. Ritual (6:17)
  4. Gods of Rapture (5:11)
  5. Aztec Two-Step (10:43)
avatar van HammerHead
Geniale EP als opmaat naar het geweldige album DEI. Duidelijk hoorbaar wordt hier al welke richting Meshuggah opgaat. Alleen het merkwaardige nummer Aztec Two-Step valt uit de toon. Dat doet echter niets af aan de genialiteit van de overige 4 nummers.

Ddk
Waarschijnlijk de meest perfecte EP ooit... no flaws!

avatar van kaztor
Jawel, het begint hier al aardig 'technisch' te klinken. De sound heeft veel meer een eigen smoelwerk dan op het debuut. Ik vind Aztec Two-Step wel vet met die mega-zware riffs.

avatar van kaztor
Die riff aan het einde van Gods Of Rapture.... Ik had 'm vanmorgen weer eens in m'n hoofd, en man... ik bleef fouten maken!! Toen weer in de auto opgezet..

Wat een heerlijk brok geweld is deze band!

BSound
Heh, deze is ook best goed

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Samen met Destroy Erase Improve is None i.m.o. het beste wat Meshuggah heeft uitgebracht. Een ongelooflijk briljant in elkaar stekend meesterwerkje waarop de band ook voor het eerst een echt eigen smoelwerk laat zien. Over de legendarische opvolger heb ik al vol lof geschreven en eigenlijk geldt voor None hetzelfde, m.u.v. het feit dat "Aztec Two-Step" weggelaten had mogen worden.
Echter zijn de overige 4 nummers gewoonweg briljant.
Helaas een halfje eraf vanwege het laatste nummer, maar nog steeds een 4,5 voor None!

Stijn_Slayer
kaztor schreef:
Ik vind Aztec Two-Step wel vet met die mega-zware riffs.

Ik heb dat nummer op mijn exemplaar van Destroy Erase Improve. Heb er helemaal niets mee. Halverwege stoppen en dan een hoop gekrijs.