Heart - Rock the House Live! (1991)

Label: Capitol

1. Wild Child (5:15)
  2. Fallen from Grace (4:23)
  3. Call of the Wild (4:09)
  4. How Can I Refuse (5:15)
  5. Shell Shock (3:51)
  6. Love Alive (5:28)
  7. Under the Sky (3:33)
  8. The Night (6:41)
  9. Tall, Dark Handsome Stranger (3:59)
  10. If Looks Could Kill (3:33)
  11. Who Will You Run To (4:11)
  12. You're the Voice (5:13)
  13. The Way Back Machine (1:37)
  14. Barracuda (4:49)
avatar van vielip
Prima live album van Heart uit d 80's! Aangezien ik die periode uitermate kan waarderen is dit album een must. Natuurlijk mis ik, zoals bij elk live album, een paar persoonlijke favorieten maar maken ze dat met prachtige live versies van Wild child, Fallen from grace, Under the sky, The night en Who will you run to meer dan goed!
Waarom ze You're the voice gecovered hebben is me echter een raadsel!? De Heart versie is niet slecht maar het origineel overtreft het geenszins. Enige smetje op een verder prima live album!

Ozric Spacefolk
Lekker liveplaat.

Prima stadionrock, met een lekkere sound en stevig gitaar en drumwerk.

Ik heb deze line-up altijd al erg sterk gevonden...

Wild Child is echt een rocker van jewelste!

avatar van gigage
Heart is een uitstekende live band. Echter de eerste live cd komt pas na de tweede bloeiperiode. De roots van Heart liggen in de classic rock, maar de dames Wilson hebben zich na wat dubieuze pogingen aangepast aan de eighties. De deuntjes werden wat popvriendelijker en de ballads werden succesvol als single uitgebracht. Dan is een live album een prima optie om die twee werelden alsnog te verbinden. Helaas, helaas, deze liveregistratie bestaat uit songs van hun zeer succesvolle albums van ca 1985-1990. En zelfs dan ontbreken de prachtige ballads These Dreams, Alone en All I wanna do. Tel daarbij op dat hun 70's verleden ook nog eens grotendeels genegeerd wordt (Magic Man, Crazy on You) en dat de uitvoering van Barracuda wat te wensen overlaat( lees : te snel) dan wordt de spoeling wel wat dun.
Afijn, het album heet dan ook Rock the House (en niet Rock the Cradle) dus er wordt best stevig uitgepakt. Leuke weinig aan de hand rockdeuntjes met keyboards die eigenlijk nauwelijks de klasse van de band van weleer weergeeft, maar de uitvoeing is best goed en aanstekelijk. Ik gooi m op 3.5 omdat de zon eindelijk schijnt. Maar een eerste live release had eigenlijk beter verdient.

avatar van Arjan Hut
Prima live-plaat, maar een punt aftrek voor het afgrijselijke You're the Voice. Elk ander Heart-nummer was een betere keus geweest.

avatar van vielip
Mee eens! Vind de versie van Farnham prima moet ik zeggen. En op zich klinkt de versie van Heart niet eens slecht qua performance. Alleen...waarom??

Edit; ik zie dat ik 12 jaar (?!?!) terug ongeveer dezelfde woorden heb gebruikt

AOR_Lover
Dit live album staat ineens op YouTube. Kan er verder niets over vinden.
When the Shadows Fall. Live album

Voordat je verdergaat naar YouTube - m.youtube.com

Zegt het iemand iets?

avatar van gaucho
Ik vind You're the voice ook best OK. Ik snap dat sommige mensen Farnhams versie een beetje 'over the top' vinden, maar ik vind het een toonbeeld van magistrale stembeheersing. Ik ken de versie van Heart alleen als een studio-opname. Die verscheen pas in 2000, op het verzamelalbum Greatest Hits 1985-1995. Daarmee was het een afwijkende versie van de 'hit'. Want de live-versie van dit album werd op single uitgebracht, maar werd alleen in het VK een bescheiden hit. De studio-opname dateert overigens al van de sessies voor het album Brigade, maar haalde dat album niet.

Fun fact: You're the voice werd geschreven door (met name) Chris Thompson, de voormalige leadzanger van Manfred Mann's Earth Band. Het was een soort protestsong, die uitmondde in een oproep om zelf in actie te komen als je verandering wilt afdwingen.
Fun Fact 2: De versie van John Farnham werd een enorme hit - in Europa en Canada, maar vooral 'down under', waar het zo'n beetje als het officieuze Australische volkslied wordt beschouwd. In de VS kennen ze voornamelijk de versie van Heart, die regelmatig op de rock-stations werd en wordt gedraaid.

Wat die live-release 'When the shadows fall' betreft, waar AOR_Lover het hierboven over heeft: ik heb flink gegoogled, maar kan er ook niks over vinden. Zo te zien zijn die video's vier dagen geleden ge-upload, dus ze zijn waarschijnlijk nog maar net vrijgegeven, ook al dateren ze van 1985. Ze staan wel op het officiële Heart-kanaal, dus het lijkt me geen bootleg-opname. Geluidstechnisch klinkt het vrij behoorlijk. Er staan, naast hun studio-albums wel meer live-releases op hun kanaal, dus of dit ooit leidt tot een fysieke uitgave, lijkt me niet heel waarschijnlijk.