Kevin Rowland - Walk Away (1988)

1 stem

Electronic / Rock
Label: Mercury

1. Walk Away (3:39)
  2. Even When I Hold You (3:57)
  3. The Way You Look Tonight (2:18)
  4. Because of You (3:13)
avatar van vigil
Na twee uiterst succesvolle platen (en hitsingles) kwamen de Dexys Midnight Runners met het enorm ambitieuze Don't Stand Me Down welke op een gigantische manier flopte. De ongeschoren mannen in tuinbroeken werden ineens keurig gekapte zakenmannen in strak pak. Daar begreep niemand iets van, in ieder geval het platen kopende publiek niet. De band viel uit elkaar en frontman Kevin Rowland ging solo. Zijn 1ste single werd deze Walk Away. Een lichtvoetig popliedje zonder indrukwekkend intro, refrein of break en dat was eind jaren tachtig toch wel nodig om een hit te scoren en dat gebeurde dus ook niet. Het bijbehorende album deed net zo weinig dus Rowland ging een paar jaar in de anonimiteit om daar weer uit te raken met zijn coveralbum al was dat vooral door de controversiële hoes.

Ik zag op discogs ook deze genre indelingen staan maar pop, folk en singer-songwriter zijn veel meer van toepassing dan electronic en rock