Mall Grab - What I Breathe (2022)

Australiƫ
Dance / Electronic
Label: Looking for Trouble

1. Hand in Hand Through Wonderland (5:27)
  2. I Can Remember It So Vividly (4:27)
  3. Love Reigns (4:54)
  4. Understand (3:43)

met Brendan Yates

5. Patience (4:17)

met Nia Archives

6. Without the Sun (4:26)
  7. Spirit Wave (5:16)
  8. Breathing (4:46)
  9. Intercity Relations (4:45)
  10. Time Change (3:04)

met D Double E en Novelist

11. Distant Conversation (5:16)
  12. Metaphysical (5:03)
  13. Lost in Harajuku (4:36)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Mall Grabs muziek heeft over de loop van de laatste paar jaar steeds meer pit gekregen, en dat is op de singles voor zijn debuutalbum ook wel te horen. Veel breaks, harde kicks, rave-invloeden - zie singles Spirit Wave, Breathing, en Metaphysical. Ik ben zelf wat meer van de melodieuze, melancholische muziek die hij op zijn vroege releases uitbracht, en was dan ook wel blij verrast toen ik eerder vandaag de opener Hand in Hand Through Wonderland voorbij hoorde komen, die meer uit dat vaatje tapt. Maar goed, een heel uur lang Mall Grab zal wel wat van me vergen, dus of ik dit meerdere keren ga luisteren voor een stem valt nog te bezien.

avatar van remcodurez
Lo-Fi House heeft plaats gemaakt voor Nu-Rave. Net zoals eind jaren '80, begin '90 werd het tempo systematisch opgetrokken. De geschiedenis lijkt zich dus te herhalen en Mall Grab heeft deze zelfde transitie doorgemaakt.
Mij kan je hier alleszins wel mee bekoren. Zelf heb ik deze vroegere house-periode niet bewust kunnen meemaken (te jong). Dus dit kan ik nu lekker inhalen.

Alle eerder voor uitgebrachte singles vond ik de moeite. Aan het hele album moet ik nog starten.