The Go-Betweens - 1978-1990 (1990)

Australiƫ
Label: Beggars Banquet

1. Hammer the Hammer (2:50)
  2. Cattle and Cane (4:00)
  3. Man O'sand to Girl O'sea (3:24)
  4. Bachelor Kisses (3:28)
  5. Draining the Pool for You (4:16)
  6. Spring Rain (3:05)
  7. The Clarke Sisters (3:17)
  8. Right Here (3:51)
  9. Bye Bye Pride (4:03)
  10. The House That Jack Kerouac Built (4:40)
  11. Streets of Your Town (3:34)
  12. Love Is a Sign (4:13)
  13. I Need Two Heads (2:33)
  14. When People Are Dead (2:28)
  15. People Say (2:38)
  16. World Weary (1:40)
  17. Rock and Roll Friend (3:33)
  18. Dusty in Here (4:08)
  19. Second-Hand Furniture (4:13)
  20. This Girl, Black Girl (2:31)
  21. Don't Call Me Gone (2:16)
  22. You Won't Find It Again (3:20)
avatar van dj maus
Deze maar eens blind aangeschaft. Uiteraard ken ik Streets Of Your Town, maar de rest is mij volledig onbekend. Het solo-werk van Robert Forster heeft me altijd wel kunnen bekoren. Charmant en knullig zijn woorden die ik daar op van toepassing vind. De eerste paar nummers van deze dubbel-lp klinken in ieder geval ook al zo, dus da's goed.

avatar van dj maus
- The Sound Of Rain
- A King In Mirrors
- Mexican Postcard

avatar van Echo01
Deze 2cd-compilatie bestaat uit twee delen. Het eerste deel (het eerste schijfje dus) is een chronologische oplijning van hun beste songs. Het tweede deel een allegaartje van vroege singles, b-kantjes en BBC-opnamen - veelal licht rammelende post-punk, dus meestal anders dan de latere, heerlijke eigen sound van de Go-Betweens.

De Japanse 2cd-versie (en ik geloof ook zo op vinyl) kent zes songs extra.