THE ROOP - Concrete Flower (2022)

1 stem

Litouwen
Label: Warner

1. On Fire (2:51)
  2. Let’s Get Naked (3:19)
  3. Ohmygodable (3:02)
  4. Running from Myself (3:37)
  5. Love Is All We Got (3:32)
  6. Discoteque (3:01)
  7. Wabi Sabi (3:18)
  8. She Lives Here (3:21)
  9. Every Second (3:08)
  10. Multiply (3:38)
In 2020 zou The Roop aan het Songfestival meedoen met On Fire, wat gezien werd als een kanshebber voor de winst.

Maar helaas: dat feest ging niet door. Het zette deze band wel op de kaart bij mij.

In 2021 mochten ze gelukkig alsnog, maar nu met Discotheque. Voor mij een van de hoogtepunten toen ik er bij was tijdens de generale repetitie in Ahoy.

Daarna brachten ze nog wat singles uit en die zijn nu gebundeld op het album Concrete Flower, dat vandaag is gereleased, midden in de Songfestivalweek van 2022. Naast de singles zijn er nog wat nieuwe aan toegevoegd, waardoor we een dik half uur The Roop voorgeschoteld krijgen.
Het is wat kort, maar ergens is het ook prima zo.

The Roop is een leuke en aanstekelijke band die iets meer de popkant zijn opgegaan sinds hun Eurovisie-avontuur. Mijn sympathie hadden ze en hebben ze nog steeds.

Gewoon een leuk en boeiend popplaatje.