John Foxx - Modern Art: The Best Of (2001)

Electronic
Label: Music Club

1. Underpass [1980 Single Edit] (3:18)
  2. No-one Driving [1980 Single Edit] (3:43)
  3. Burning Car [1980 Single Edit] (3:09)
  4. 20th Century (Burning Car B-side) (3:02)
  5. Miles Away [1980 Single Edit] (3:15)
  6. Europe After the Rain [1981 Single Edit] (3:35)
  7. Dancing Like a Gun [1981 Single Edit] (3:43)
  8. Endlessly [1982 Original Single Version] (3:46)
  9. Your Dress [1983 Single Edit] (3:56)
  10. Like a Miracle [1983 DJ Edit] (4:50)
  11. Stars on Fire [1985 Single Edit] (4:52)
  12. Enter the Angel [1985 Single Edit] (3:58)
  13. Sunset Rising (1995 from Cathedral Oceans) (2:37)
  14. The Noise (1997 from Shifting City) (4:15)

met Louis Gordon

15. Nightlife (2001 from the Pleasure of Electricity) (5:47)

met Louis Gordon

16. Shifting City (1997 from Subterranean Omnidelic Exotour) (8:39)

met Louis Gordon

17. My Face (1980 Previously Available on Smash Hits Flexidisc) (3:21)
  18. He's a Liquid (1980 B-side of Underpass Promo-Only 12") (3:07)
avatar van Jan Wessels
Even wat historie: Dennis Leigh kwam in Londen Chris St. John tegen. Ze vormden in 1974 samen een band: Tiger Lily. Na een jaar veranderden beide heren hun namen in respectievelijk John Foxx en Chris Cross en hun band hernoemden ze tot Ultravox! (nog met een ! aan het einde). Na drie albums verliet Foxx de band om solo te gaan en hij maakte de elpee Metamatic waarop de single Underpass stond. De rest kun je lezen op het boekje van deze uitstekende verzamelaar die laat horen welke wegen Foxx verder bewandelde in zijn carriere. Niet altijd even toegankelijk maar zeer de moeite waard. 4,0

avatar van foxhusky
Tweede verzamelalbum van John Foxx, volledig geremastered in 2001 onder supervisie van meneer Foxx zelf.

Deze is iets meer interessant dan de vorige (Assembly uit 1992), omdat hier een aantal bijzonder nummers op staan die toen nog nergens anders verkrijgbaar waren. Erg onder de indruk ben ik van track 16: 'Shifting City'. Wow, ik kan moeilijk onder woorden brengen wat dit nummer doet. Het beste nummer van dit album.