Keren Ann & Quatuor Debussy - Keren Ann & Quatuor Debussy (2022)

Frankrijk
Label: naïve

1. L'Illusionniste (3:52)
  2. By the Cathedral (3:06)
  3. Que N'ai-je? (3:21)
  4. Jardin D'hiver (2:59)
  5. Ton île Prison (4:25)
  6. Les Jours Heureux (3:38)
  7. You Have It All to Lose (4:17)
  8. Faire des Ronds Dans L'eau (2:49)
  9. Lay Your Head Down (3:56)
  10. Strange Weather (5:31)
Een prachtig album van Keren Ann, de artieste met zoveel wortels (Israëlisch, Nederlands, Engels, Frans). Sinds 2000 actief in de muziekwereld, zeker in Frankrijk niet onopgemerkt. Ze maakte prachtige albums in het Frans en engels , pop, chansons, geheel op eigen wijze, die bijzonder goed gewaardeerd werden. Ook op Music Meter een klein aantal liefhebbers die deze platen op waarde wisten te schatten.

In 2022 besloot ze een soort 'best of' uit te geven, maar totaal anders dan verwacht. Met een heus strijkorkest "quatuor debussy' worden de bekendste nummers van al haar platen gespeeld, enkel in een geheel nieuwe uitvoering. Een soort neo-klassieke uitvoering met het prachtige strijkorkest die voor mooie begeleiding zorgt. Keren Ann zelf bespeelt ook nog gitaar en piano. Dit alles zorgt voor adembenemende uitvoeringen van (voor mij) redelijk bekende nummers, in het Frans en een enkele in het Engels. Vanavond en morgen zijn voorlopig de laatste live uitvoeringen van deze plaat met het strijkorkest in Parijs, achteraf toch spijt dat ik niet eerder op de hoogte was van deze toer.
Deze plaat op vinyl afgelopen kerstvakantie in Frankrijk gekocht en hem intussen al heel wat keer gedraaid. Het mooiste van Keren Ann op de mooist mogelijke manier gebracht. Een aanrader voor liefhebbers van deze singer songwriter.

avatar van echoes
Dan ga ik deze zeker beluisteren!

avatar van muziekobsessie
Teacher schreef:

ik ben al weken helemaal verslaafd aan haar eerste 4 platen wat een ontdekking! Beetje de vrouwelijke versie van Benjamin biolay. Ik had dit ook graag live willen meemaken. Wat hebben die Fransen toch veel verborgen moois. Arthur H, Dominique A, pierre lapointe, armand melies en yael naim! Check ze allemaal