R.L. Burnside - Wish I Was in Heaven Sitting Down (2000)

Blues

12. Black Mattie *
  13. Pucker Up Buttercup *
  14. Laugh to Keep from Cryin' *
EVANSHEWSON
Kent hier niemand deze oude knar, deze lekkere brompot die enige tijd geleden is overleden ? Prachtige blues is dit, erg rootsy en een stem zoals je er weinig meer hoort. Prima album!

****

avatar van deek
Jawel hoor volgde hem al vanaf 1994.
Op youtube staan ook gruwelijk mooie opnames van hem.

Father McKenzie
Ik moet zeggen, het was even geleden dat ik deze nog eens beluisterde, maar dit is bloedmooie blues. De man had een doorleefde stem, de productie is schitterend, er is zelfs een beetje scratchin' aan bepaalde tracks toegevoegd, het geeft de plaat een erg nachtelijk sfeertje, moeilijke te omschrijven, maar zalig.

sugartummy
een album voor het merendeel geproduceerd door fat possumeigenaar andy kaulkin, die er een prettig in het gehoor liggend album van gemaakt heeft zonder de band van burnside (alleen op het titelnummer mag kenny brown z'n talenten tonen). ook ontbreken de bekende nummers van burnside. vaak klinkt het aangrijpend (hard time killing floor, got messed up,wish i was..,bad luck city, rl's story), soms komisch (too many ups, nothin' man-hier klinkt rl als homer simpson,my eyes keep me..). op mijn cd staan 3 bonustracks:een sterk acoustisch nummer van robert belfour, een electrische, manische blues van paul jones en een acoustisch nummer van de eerdervermeldde kenny brown, burnside's adopted son.

avatar van spinout
Burnside's makkelijkst in het gehoor liggend album, maar niet het album om hem te gaan ontdekken.

avatar van spinout
Vandaag weer eens beluisterd. Het klinkt in mijn oren als een perfecte mix tussen blues en hip hop. Ook is er een akoestische blues (het titelnummer) en een countrynummer (My eyes keep me in trouble). Een bijzondere plaat in het oeuvre van de grootmeester van de hill country blues.