Klaus Schulze & Rainer Bloss - Drive Inn (1984)

West-Duitsland

5. Racing (6:00)
  6. Road Clear (11:11)
  7. Drive Out (3:00)
Sheplays
Op een regenachtige middag heb ik deze hoes opgeknapt en daardoor het album toegevoegd.

Leuke songtitels wel maar ik weet er niets van.

Iemand?

Sheplays schreef:

Leuke songtitels wel maar ik weet er niets van.

Iemand?

Rainer Bloss (* 1946 in Sachsen) ist ein deutscher Keyboarder und Synthesizer-Spezialist.

Rainer Bloss studierte an der Franz-Liszt-Hochschule in Weimar Komposition, Klavier, Arrangement und Psychologie. Ab 1974 arbeitete er als freischaffender Komponist und veröffentlichte Musik für Filme, Theaterstücke und Kinder. Daneben war Bloss bei den Rockgruppen "Rainer Bloss-Combo" und "Vulcan" aktiv. 1978 siedelte er vom Osten in den Westen Deutschlands über und spielte mit der Gruppe Extra.

Rainer Bloss lernt Klaus Schulze kennen, mit dem er mehrere Jahre zusammen arbeitet und auftritt.

Seit Mitte der 90er Jahre ist Bloss ständiger Co-Autor bei Alphaville.

Der Grundgedanke zu dieser CD ist den beiden während der Polentour gekommen (siehe Schulzes Dziekuje Poland Live '83), die größtenteils per Auto zurückgelegt wurde. Die beiden wollten immer irgendeine autofahrgerechte Musik hören - aber es kam nichts dergleichen aus dem Äther. Also, sagten sich die zwei, machen wir's selber, und so entstand "Drive Inn", Musik für relaxtes Fahren und entspanntes Ankommen. Wie sollte eine Musik beschaffen sein, die den oben beschriebenen Ansprüchen genügen sollte: Zunächst ein möglichst gleichmäßiger Rhythmus, dem menschlichen Herzschlag angeglichen um der Versuchung zu rasen nicht zu unterliegen "Drive Inn"; dann relativ eingängige Melodien mit überraschenden Wechseln "Sightseeing", um nicht einzuschlafen; danach wieder eine gesunde Gleichförmigkeit in Musik und Rhythmus, um das Leben des "Truckin'" darzustellen; man erhöht die Schlagzahl auf dem "Highway"; wird beim "Racing" tribalmäßig gebremst(??); erleidet die schier endlose Einsamkeit der "Road Clear" und "Drive out". Weil jetzt erst 40 Minuten gefülllt sind, gibt es noch einen kurzen Bonustrack von "Drive Inn II", dem Nachfolgeralbum'.

Dicografie van Rainer Bloss:

Trancefer (1981 mit Klaus Schulze)
Audentity (1981 mit Klaus Schulze)
Traumtöters Knecht - Hommage to Bert Brecht (1982)
Dziekuje Poland Live (1983 mit Klaus Schulze)
Aphrica (1984 mit Klaus Schulze)
Ampsy (1985)
Drive-Inn (1984 mit Klaus Schulze)
Drive-Inn II (1985)
Drive-Inn III (1998)

avatar van Toon1
Harald; zet voortaan een link ofzo, in plaats van die lap tekst... Of schrijf zelf in een paar zinnetjes in het Nederlands over die artiest waar Sheplays naar vraagt. Ik weet dat je dat kan, Harald . Want met zo'n lap tekst in het Duits kan ik echt niks, sorry. Ik zal zelf wel even op Wikipedia ofzo opzoeken wie die Rainer Bloss is...

Sheplays
@Toon1

ik ben wel blij dát er iemand is die de moeite heeft genomen om iets te posten. Het was nogal een klus om die hoes goed te krijgen en nu de oorspronkelijke toevoegende user hier een 1* aan heeft gegeven, is dat ook weer zo sneu voor mij

Sheplays schreef:
@Toon1

Tja en die heeft nog gelijk ook, het is niet het beste wat Schulze met Bloss ooit gemaakt heeft, voor mij eveneens een super slecht album.

Harald
Ik heb deze plaat niet maar doe mijn best om deze alsnog zaterdag.a.s. tweede hand te krijgen

Als ik Klaus Schulzes bijdrag niet alleen bij Tangerine Dream beluister maar ook op
STOMU YAMASHTAs "Go Too" als ook Go...live from Paris (2 LP`s (met trouwens STEVIE WINWOOD, MICHAEL SHRIEVE, JESS RODEN) en op Go (ook met STEVIE WINWOOD, MICHAEL SHRIEVE) maar dan zonder enkele credits , platen alleen bekent bij insiders, dan zegt mijn verstand als ook de mijn logiek dat Klaus Schulze gewoon niet in staat is aan een project mee te werken of nu gebonden in een band of solo of een belangrijke positie in neemt in projecten van derden,, dat deze plaat alleen 1 * waard kan zijn Hij is te goed daarvor, ook op ee slechte dag. Ik wil het nu weten....

Harald schreef:

STOMU YAMASHTAs "Go Too" als ook Go...live from Paris (2 LP`s (met trouwens STEVIE WINWOOD, MICHAEL SHRIEVE, JESS RODEN) en op Go (ook met STEVIE WINWOOD, MICHAEL SHRIEVE) maar dan zonder enkele credits , platen alleen bekent bij insiders, dan zegt mijn verstand als ook de mijn logiek dat Klaus Schulze gewoon niet in staat is een 1. * solo plaat te maken. Hij is te goed daarvor, ook op ee slechte dag. Ik wil het nu weten....

Solo dan moet je gaan zoeken naar de eerste 10 albums want dat is Schulze op z'n best. Maar niet deze.

tangmaster schreef:

daarom wil ik deze plaat ja ook beluisteren...en dan weet ik het

Harald schreef:

daarom wil ik deze plaat ja ook beluisteren...en dan weet ik het

Nou ik ben benieuwd hoe je deze zal vinden.

tangmaster schreef:

Nou ik ben benieuwd hoe je deze zal vinden.

dan schrijf ik een berichtje

avatar van Toon1
Ik ben hier nu toch benieuwd naar geworden, met zo'n lage scores...

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Mwhoa.....matig albumpje met een paar leuke momenten. Maar goed, nergens komt dit album ook in de buurt van het meer diepgravendere werk van Herr Schulze. Ik denk dan ook dat Rainer Bloss de grootste vinger in de pap gehad heeft bij de totstandkoming van dit album.
De muziek heeft eigenlijk maar weinig om het lijf. Het titelnummer luistert op zich lekker weg, maar eindigt wel op een heel lelijke en abrupte manier.
Dan komt "Sightseeing": ergens op zich wel OK, dankzij aanstekelijke themaatjes. Echter dendert en trommelt het als geheel op een nogal geforceerde manier door. Tevens komen er behoorlijk tenenkrommende synth-solo's om de hoek kijken, die zeer misplaatst klinken. Als het nummer wat terughoudender en subtieler had geklonken, was het beter geweest.
"Truckin'" klinkt in mijn oren als de soundtrack bij een scene waarbij een truck waarvan de remmen niet meer werken, als een losgeslagen gevaarte van een stijle helling af komt denderen. Eenmaal beneden komt de truck echter abrupt tot stilstand, aangezien dit nummer dat namelijk ook doet. Anyway, niet al te best eigenlijk....
"Highway" heeft wel iets typerends over zich, vanwege de vlotte, opgefokte beat gecombineerd met ietwat dromerige, uitwaaierende synth-partijen waarvan ik het vermoeden heb dat die afkomstig zijn van Schulze. Tevens bespeur ik hier een ietwat J.M. Jarre-achtige invloed, aangezien dit nummer me aan de Fransman doet herinneren.
Het wordt er helaas niet echt beter op met het overigens redelijk ritmisch aanstekelijke "Racing". Het zijn vooral de irritante, joelende vocalen die dit nummer voor mij de das omdoen. Er gebeurd voor de rest ook eigenlijk niets in het nummer, behalve dan dat de vocalen steeds vervelender en stompzinniger gaan klinken. Volgens mij waren de heren dan ook in een nogal melige stemming toen dit nummer uitgepoept werd...
Gelukkig is "Road Clear" weer wat beter. Dit nummer doet me weer denken aan het gemiddelde soundtrack-werk wat Tangerine Dream in de jaren '80 heeft afgeleverd. Helaas duren de 11 minuten toch te lang en had het nummer zéker met de helft ingekort kunnen worden. Redelijk solowerk (bespeur ik hier een tikkeltje Peru-invloeden?) maken het nog wel enigzins te behapstukken.
"Drive Out" is een herhalingsoefening van "Drive Inn"en voegt niets toe.

Conclusie (positief): geinig tussendoortje.
Conclusie (negatief): flauw, nietszeggend album. Eentje om te vergeten.

avatar van B.Robertson
Een album met eens wat kortere nummers van Schulze, samen met Bloss. Drive Inn is een wat oppervlakkig deuntje dat goed in het gehoor ligt. Toch wel aardig te noemen. Sightseeing heeft wat leuke melodieën die toch niet optimaal uit de verf komen. De ritmische ondergrond is te druk . De synth-solo's zijn lelijk en herinneren me aan kant 2 van de latere Live in Poland plaat. Truckin' is toch wel weer een leuk nummer. Net als Drive Inn maar raar afgekapt. Highway zal haast wel het beste van de plaat zijn. Een leuk, vlot nummer. Racing is het dieptepunt. Hier is echt niets aan. Road Clear heeft nog wat leuke momentenen Drive Out is opvulsel. Hoogstens leuk voor de collectie.