Cordouan - 25-08-95 (2002)

Zweden
Electronic
Label: Subsource

1. North 45°35'11'' (5:50)
  2. 1584 - 1611 (4:54)
  3. West 1°10'25'' (6:38)
  4. 1786 - 1790 (5:14)
Deze móet ik hebben.

avatar van KampF
Verder:

Erg goed album, lijkt veel op Love. North 45°35'11'' zet in met een heerlijk pulserend geluid. 1584 - 1611 is een track waarin je net als op Love, de diepere (gitaar)drones hoort. West 1°10'25'' heeft hetzelfde loopje als Quiet Tide (goed luisteren), en de 'druppels' van If It All Stops All I Can Focus On Is You.. 1786 - 1790, een fijn toespraakje.

Hoewel ik Love emotioneler vind, is deze plaat niet stuk te krijgen.

4,0* -- 4,5*

avatar van MJ_DA_MAN
Oh mooi, maar als ie gratis is, waarom mag ie dan op de site? Want mij is vertelt dat gratis te downloaden albums niet meer goedgekeurd worden, ook al zijn ze door de artiest zelf aangeboden via het web.

Sietse
de regel is volgens mij dat een mp3 release via een netlabel wel toegestaan.

Verder wil ik kwijt dat ik dit een erg mooie release vind en dat hij misschien wel niet kan tippen aan Love, dat je hier toch nog steeds duidelijk de schoonheid in terug kunt vinden die ook in Love zit.

4,5/5

ps. er is ook een cd uitgekomen met deze nummers en nog een extra nummer via Garmonbozia Records, helaas niet meer te krijgen.

avatar van MJ_DA_MAN
Prachtige plaat. Pure ambient i.t.t. (een gedeelte) van Love, die ook post-rock bevatte. Iets minder mooi, maar uitermate rustgevend en uiterst genietbaar. 4 verdiende sterren.

avatar van BlueVelvet
MJ_DA_MAN schreef:
Love, die ook post-rock bevatte.
Op Welk deel doel je dan?

Het eerste nummer.

avatar van 2kings
Echt heerlijk dit.
Tijd terug een alternatieve Duitse film gezien met lange shots, mensen in de regen en een grauwige sfeer. Zat geen soundtrack bij de film. Gewoon dit album aanzetten tijdens de film en je laten meeslepen.

Elke keer als ik dit album nu hoor, dan word ik meegezogen naar dezelfde melancholische troggen.

Aan de andere kant.. Als je dit album draait terwijl je door een zonnig bos loopt, is het net alsof de engeltjes tussen de dennenbomen neerdalen op aarde.

Wist trouwens niet dat "Cordouan" en "The Field" one and the same waren!

boomkat
Onvindbaar op het web.

Iemand die deze voor mij zou willen uploaden. Pm maar. Bij voorbaat dank. Heel erg zelfs.

boomkat
Ups Nou dankjewel dan maar

BFF!!!

avatar van OldRottenhat
Enorm mooi sferisch album. Doet me altijd denken aan donkere uitgestrekte sneeuwvelden, rond middernacht bij -30 °C, terwijl de hemel versierd is met het poollicht. Fantastisch dus! Hoewel iets minder dan zijn grotere broer Love, die voor mij nog iets meer emotie te bieden heeft. Ik krijg weer zin in de winter!

avatar van -SprayIt-
Wonderschone EP, waarvan track 3 me het meest bevalt. Past goed bij het weer momenteel, al blijkt het meer te zijn gemaakt voor de warme zomeravonden, zo las ik. Maar wat een sfeer, wat een emotie, en dat met slechts een paar klanken. Prachtig!