Jazz on a Sunny Afternoon (1990)

Japan
Jazz
Label: Blue Note

1. Herbie Hancock - Watermelon Man (7:11)
  2. Jim Hall - Tangerine (3:55)
  3. Lee Morgan - Candy (7:05)
  4. Sonny Criss - Anything Goes (3:12)
  5. Wanda Sá - Agua de Beber (2:11)
  6. Grant Green - Tico Tico (7:46)
  7. Horace Silver - Señor Blues (7:04)
  8. Chico Hamilton - In a Mellow Tone (3:38)
  9. Bud Shank - Take Five (2:28)
  10. John Lewis - Almost Like Being in Love (9:29)
  11. Chet Baker - But Not for Me (3:04)
  12. Hank Mobley - Remember (5:39)
avatar van heartofsoul
Op een dag in de jaren '90 (mijn geheugen laat het verder afweten) fietste ik op het Spui in Amsterdam, en niet ver van de hoek met de Kalverstraat zag ik de etalage van een winkel die ik nog niet kende, met in de etalage allerlei jazz-cd's, waaronder allerlei Japanse import-cd's, een hele reeks.
Ik kocht toen slechts dit ene album, waarschijnlijk omdat het een aanbieding was. Als mijn beurs niet zo leeg was geweest (ik was pas verhuisd, en dat had er nogal ingehakt), had ik waarschijnlijk wel wat meer cd's gekocht. Het bleek bij thuiskomst een nogal gevarieerd album te zijn, met daarop slechts 2 à 3 nummers die ik redelijk goed kende, zoals Senor Blues van Horace Silver en Watermelon Man van Herbie Hancock. De andere nummers klonken totaal anders, en vormden op deze wijze een welkome verdere introductie tot de verschillende aspecten van "de" jazz. Ik stond pas aan het begin van een soort ontdekkingstocht (die overigens nog steeds doorgaat).
Maar, afgezien daarvan, dit is naar mijn smaak een prettig album, met talloze fijne nummers en geen enkele misser. Overigens, albums uit de bedoelde reeks (uitgebracht door Blue Note / Japan) heb ik nadien nooit meer in de winkel gezien. De shop op het Spui heeft overigens maar kort bestaan, en ik weet zelfs niet meer wat de naam was. Googlen heeft mij in dezen overigens ook niet verder geholpen.

Rest mij nog Shaky voor het toevoegen te danken.