Kooymans & Carillo - Mirage (2022)

Nederland / Verenigde Staten
Label: Red Bullet

1. Mirage (4:59)
  2. Where the Devil Won’t Go (2:43)
  3. Sweet Revenge (3:23)
  4. If I Go There (3:12)
  5. Den of Thieves (4:01)
  6. Ticket to Heaven (3:19)
  7. I Wish You Were Still Here (4:48)
  8. Living Now (4:05)
  9. Crystal Cracking (4:39)
  10. Christmas in Gaza (2:26)
  11. Seasons (Bonus Track) * (4:36)
avatar van devel-hunt
George, hij gaf zijn eerste interview sinds bij hem ALS is gediagnosticeerd, hij noemde de situatie kut, kan zijn vingers niet meer gebruiken, lopen en autorijden gaat nog wel, en toch totaal onverwachts een nieuwe plaat van Kooymans, hij is er al vier jaar mee bezig en heeft deze recent afgemaakt.
Verbazingwekkend eigenlijk dat gezien de 0 reacties hier op MuMe er blijkbaar 0 belangstelling voor is.

avatar van nlkink
Ik had ergens gelezen dat er nog een nieuw album zou uitkomen maar vervolgens is dit kennelijk zonder al te veel fanfare uitgekomen, want het is volledig langs me heen gegaan. In de platen- en CD-zaak in mijn woonplaats ben ik het ook niet tegengekomen.

avatar van heartofsoul
Toevallig had ik gisteren (bij het scheren) Radio 5 opgezet om naar het enige fatsoenlijke programma te kunnen luisteren dat daar wordt uitgezonden, namelijk dat van Felix Meurders (tussen 10 uur en 12 uur), waarin George Kooijmans uitgebreid aan het woord kwam. Zeer informatief. "Seasons" klonk trouwens prachtig!

George Kooymans openhartig over ALS | NPO Radio 5 | NPO Radio 5 - nporadio5.nl

avatar van Bartjeking
Mooi nieuws! Vanuit mij geen gebrek aan belangstelling, maar wist gewoonweg niet dat dit er aan zat te komen. De vorige plaat met Frank Carrillo vond ik erg goed; A Sound I Never Heard, staat in mijn 'favorieten' playlistje en komt nog wel eens voorbij. Meen dat ze toen ook nog een keer bij Voetbal Inside een nummertje hebben gespeeld.

Schelden is vaak een zwaktebod, maar in dit geval gerechtvaardigd; wat een kutziekte.

avatar van Poles Apart
heartofsoul schreef:
"Seasons" klonk trouwens prachtig!

Seasons

Sowieso één van de beste nummers die George ooit geschreven heeft. Fraaie versie deze.

Beroepshalve veel mensen met ALS/MND meegemaakt de afgelopen jaren, het is een verschrikkelijk iets. Als je George zo hoort in dat interview met Felix Meurders, dan denkt ie vooral in mogelijkheden en kansen om ondanks alles nog muzikaal actief te blijven, op welke manier dan ook. Kun je alleen maar een diepe buiging voor maken. Wens hem heel veel sterkte toe, zeer benieuwd naar dit album. Ken het vorige met Carillo niet.

avatar van haythijs
heartofsoul schreef:

George Kooymans openhartig over ALS | NPO Radio 5 | NPO Radio 5 - nporadio5.nl

Met een leuke knipoog van Felix naar Radar Love in dat interview trouwens….

avatar van Memymusic
zonder fanfare uitgebracht, met genoeg heel goede nummers om het een heel goede plaat te kunnen noemen. Crystal cracking, Den of thieves, Seasons... Laatste nummer is een prachtige zwanenzang van topper George Kooymans.

Ben een enorme liefhebber van Frank Carillo.
Ook op deze plaat valt zijn gruizige, warme stem op en daar wil ik George Kooymans verder niets mee tekort doen. Hele degelijke plaat geworden, nog ietsje beter dan 'On location' en iets minder goed dan de eerste twee platen van Frank Carillo and the Bandolero's.
Maar Seasons is inderdaad prachtig !

Knappe plaat ! Gewoon heel knappe plaat !!