Sacred Skin - The Decline of Pleasure (2022)

Electronic / Pop
Label: Synthicide

1. Earthbound (4:00)
  2. Circles (4:41)
  3. Fever (4:25)
  4. Desperate Dream (0:46)
  5. Far Away (4:18)
  6. Anathema (4:26)
  7. No Surprise (4:32)
  8. Colder (5:39)
  9. Stay Awake (5:07)
  10. Alive in the Night (5:09)
  11. Eyes Closed (5:51)
avatar van Alicia
Dit is een heerlijk dansbare en zorgeloze zomerplaat van duo Brian DaMert en Brian Tarney (Los Angeles) uit begin jaren tachtig van de twintigste eeuw.

Ow... wacht!

Etiketjes: new romantic, city pop, synthpop, synthwave, Duran Duran, Scritti Politti, Heaven 17, New Order, Cold Cave, Drab Majesty enzovoorts.

avatar van Chameleon Day
Ik hoor in de opener ook veel Howard Jones. Kan dat?

Chameleon Day schreef:
Ik hoor in de opener ook veel Howard Jones. Kan dat?

Ja.... dat zou ook zomaar kunnen.

avatar van Premonition
Tot er bij Circles opeens een Cure-gitaar (One Hundred Years?) begint te zagen.....

avatar van Premonition
Leuke doorsnee van veel eighties synth/gitaar wave bandjes. Alicia heeft haar rode dansschoentjes vast al weer aan.

Premonition schreef:

Yep!

avatar van Chameleon Day
Geen onaardig album. Allegaartje van jaren 80 invloeden. En poppy.

Premonition schreef:

Nu je het zegt. Nochtans hoor ik vooral Flock of Seaguls. Heerlijk nummer! Fijne drive. Die zanger heeft wat weg van de zanger van Doves.

avatar van Premonition
Circles belandt op mijn playlist, prijsnummer van dit aangename album (hoewel ik sterk het vermoeden heb dat ik het niet vaak meer ga beluisteren).

avatar van Alicia
Goed voor feesten en partijen, deze zomer en 't helpt tegen de regen!

Wel goed voor 't toentje

avatar van Chameleon Day
Dit is zeker een plaat met een positieve vibe. Ik durf het zelfs voor te schotelen aan bezoek dat niets heeft met het zwaardere postpunk werk naar wel met de muziek van de 80s.

BTW: 'Far Away' is gewoon copy paste New Order.

Chameleon Day schreef:

Precies, zelfs mijn dochter merkte net op: "Hé Pap, heb je weer een eighties verzamelaar op staan, klinkt best leuk"

avatar van Chameleon Day
Nou, ik ben momenteel de badkamer aan het cleanen met 'Circles' paar keer op repeat en ... op hoog volume. Mijn dochterlief kwam zich beklagen....of het nog goed met me ging. Echt het prijsnummer op dit album.

avatar van Alicia
Album staat hier vandaag op 'repeat'.
Omdat ie zo lekker schoonmaakt!

avatar van Alicia
Intussen is het tweede album 'Born in Fire' verschenen in september van dit jaar. En met dezelfde luchtige new wave pop à la Duran Duran en Heaven 17.