Art Blakey & The Jazz Messengers - Olympia Concert (1959)

Alternatieve titel: 1958-Paris Olympia

Jazz
Label: Fontana

1. Just by Myself (4:34)
  2. I Remember Clifford (5:35)
  3. Are You Real? (10:17)
  4. Moanin' (13:17)
  5. Justice (9:16)
  6. Blues March * (5:46)
  7. Whisper Not * (7:11)
  8. Blues pour Doudou * (3:17)
EVANSHEWSON
Prima lifeconcert van Art Blakey's kwintet ; Lee Morgan; trompet - Benny Golson; tenor saxophone - Bobby Timmons; piano - Jymie Merritt; contrabas/dubbelbas en Art Blakey zelf op drums.

Erg genietbare swingende jazz is dit.
Ik ben absoluut geen jazzkenner, dit is puur genieten.

**** 4 sterren.

avatar van Metalhead99
Art Blakey is een goeie drummer en dat is op deze live plaat goed te horen. De rest van de line-up is ook erg goed. Geweldig, soms vergeet ik bijna dat dit een live plaat is.

Erg fijne swingende live plaat is dit album opgenomen in 1958 in de Olympia en Paris. Wat een uitstekende Jazz Messengers had drummer Art Blakey hier om zich heen verzameld. Erg fijn vind ik hier Bobby Timmons op piano en Lee Morgan op trompet spelen. Ik heb de versie uit 1965 uit de Jazz Club Series. Hier staan acht nummers op, opgenomen in november en december 1958 in de Paris Olympia. De extra tracks zijn zeker de moeite waard. De verschillende nummers lopen allemaal als een trein en soms vergeet je inderdaad dat dit een live plaat is.