Ralph Kaminski - Morze (2016)

Polen
Pop / Folk
Label: Fonobo

1. Apple Air (3:29)
  2. Morze (4:18)
  3. Lato Bez Ciebie (3:23)
  4. Zawsze (3:51)
  5. Podobno (4:01)
  6. Jan (4:16)
  7. Mój Hymn o Warszawie (4:21)
  8. Los (4:13)
  9. Grudniowa Piosenka (6:34)
  10. I Znów (6:03)
  11. Kocham (4:42)
  12. Meybick Song (5:46)
  13. Outro (1:05)
Ralph Kaminski schuwt het drama niet met zijn aanstekelijke barokpop, een genre waar ik altijd wel van kan genieten.

Dat gaat zeker ook op voor het debuut van Kaminski. Glitters in een ingetogen, bijna klassiek jasje. De emoties spatten ervan af, maar in vrolijke zin.
Een album dat alle kanten op fladdert, maar wel een zelfde pad bewandelt, een pad die zeer fraai te noemen valt.

Kaminski bezit de kracht je in vervoering te brengen: kwetsbaar, breekbaar, en tegelijkertijd ook heel strijdbaar.

avatar van musicfriek
Draai al 2 dagen bijna niks anders dan deze Poolse jongeman, wat een talent is dit. Barokpop past ook zeker in mijn straatje en dit is allemaal erg goed gedaan.

Pianoklanken, idd bijna klassiek, gemengd met hedendaagse pop. En zijn stem is zijn grote kracht. En de taal stoort me geen moment.

Er circuleren nu 2 nieuwe nummers op YouTube en die gaan meer richting electropop, maar ook weer briljant gedaan. Ralph is wel een blijvertje hier.