Gandalf - Into the Light (1999)

Oostenrijk
Wereld
Label: Sattva

1. Titaptawa (5:11)
  2. Mystical Morning-Part 1 (3:32)
  3. Mystical Morning-Part 2 (4:37)
  4. The Healing Source (4:21)
  5. New Horizons (6:21)
  6. Shining Light-Part 1 (6:01)
  7. Over the Hills, Across the Fields (5:16)
  8. Wandering in the Gardens of God (7:38)
  9. Shining Light-Part 2 (2:46)
  10. Peaceful Heart (4:25)
  11. A Seagull's Tale (6:34)
  12. Blossoms Unfolding (4:41)
  13. Higher Than Birds Can Fly-Part 1 (4:17)
  14. Higher Than Birds Can Fly-Part 2 (4:49)
  15. Under a Starry Sky (3:45)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Into the Light is wederom weer een album waarmee Gandalf zich niet meer hoeft te bewijzen, immers klinkt dit album als veel van zijn voorgangers en albums die daarna zouden volgen, echter is het allemaal weer van zo'n formidabele schoonheid, dat het album toch weer een dikke pluim verdient.
Into the Light trapt lekker af, met het prachtige en lekker ritmische Titaptawa en kent zelfs een geweldig euforisch gedeelte waarin er even heerlijk uitgepakt wordt, en zelfs een flitsende gitaarsolo bevat.
Het tweeluik Mystical Morning sluit hier prachtig op aan met op de achtergrond de geluiden van dolfijnen.
Het mooie kabbelende en kleurrijke The Healing Source kan alleen maar gemaakt zijn, om je gelukkig en vrolijk te maken. Mooie rol is hier ook weggelegd voor de sitar, toch wel een instrument die Gandalf regelmatig beetpakt.
Het prachtige rustgevende gezang en de tinkelende piano-melodie van New Horizons kan je alleen maar in een rustige vervoering brengen, terwijl Shining Light zo krachtig op de verbeelding in kan werken, dat het aan het eind van deze track lijkt, alsof het complete hemelse engelenrijk voor je neerdaalt. Vooral dit slotstuk is echt kippevel!!
De hypnotiserende melodielijn en het prachtige getinkel van Over the Hills, Across the Fields, werkt ook al zo sterk op de verbeelding.
En zo staan er constant weer betoverende tracks op deze weliswaar lange, maar boeiende schijf, met verdere hoogtepunten als het wereldse A Seagull's Tale en het tweeluik Higher than Birds can Fly.
Waarom staat Under a Starry Sky niet op deze tracklist? Dat is namelijk nummer 15 van dit album en een fantastische afsluiter overigens.....

Wederom is Into the Light een zoveelste parel te noemen onder de vele parelrijke albums die deze muziektovenaar rijk is.
Jammer dat er maar één keer op gestemd is, en dan maar een halve punt??!?! Tja, dan moet je duidelijk niet van deze muziek houden. Beargumenteer dat dan, zou ik zeggen.....
Maar goed, meteen het stemgemiddelde maar even opkrikken met een 4.

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Maar even een correctie ingediend betreffende de laatste track, gezien deze nog niet toegevoegd was.