The Black Dahlia Murder - Nocturnal (2007)

Label: Metal Blade

1. Everything Went Black (3:19)
  2. What a Horrible Night to Have a Curse (3:52)
  3. Virally Yours (3:04)
  4. I Worship Only What You Bleed (2:01)
  5. Nocturnal (3:15)
  6. Deathmask Divine (3:39)
  7. Od Darkness Spawned (3:24)
  8. Climactic Degradation (2:41)
  9. To a Breathless Oblivion (4:59)
  10. Warborn (4:40)
avatar van RobbertWB
Echt een super hard album!
Vanaf track 1 blaast het je van je stoel af!
De drums staat er ook lekker op, alleen
vind ik de gitaar er wat té hard uitspringen maar dit is
dan ook de sterkte van deze band.
5* denk ik zo!

godlydevil7
Ik vind dit eigenlijk niet echt een hard album, hoe je het ook bekijkt, het blijft melodische death metal. Wat niet wegneemt dat ik het een ontzettend goed album vind, zijn schreeuw is ook veranderd, ik weet niet echt waarmee ik het moet vergelijken, maar ik vind hem opzich wel lekker. Ook heb ik bij dit album dat ik eigenlijk elk nummer wel lekker vind, en dat had ik bij de vorige albums niet, daar vond ik een nummer er vooral bovenuitschieten (Closed Cascet Requiem en I'm Charming) en de rest een beetje gemiddeld. Hier kan ik gewoon naar elk nummer met veel plezier luisteren. Ook naar "What a Horrible Night to Have a Curse", wat op eerdere demo's en ep's ook te beluisteren was, alleen heb ik die niet gehoord, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat dit precies was hoe het toen klonk.

Al met al vind ik dit wel een 4 waard. Misschien later nog een 4,5 zelfs.

Heerlijke plaat!
heb ze met dit album leren kennen en hij blijft maar in mn cd speler zitten
T lijkt alsof ze God Dethroned, The Dillinger Escape Plan en The Haunted in een mixer hebben gestopt ^_^

avatar van RobbertWB
godlydevil7 schreef:

Al met al vind ik dit wel een 4 waard. Misschien later nog een 4,5 zelfs.

Het was ook meer hard in de zin van vet

max en joep
een aardige cd, niet geweldig.

het beukt er allemaal best aardig op los, maar blijft niet bij me hangen, grijpt me niet ec ht.

ook vind ik de hoge stem niet top, de lage wel overigens.

avatar van Norbert
Ik vind de hoge stem juist relaxed =]

luijsterburg
Heel erg lekker album vind de hoge stem heerlijk om aan te horen, zeker nog vaker luisteren.

luijsterburg
Ze doen voor de 3e keer op rij hetzelfde trucje, maar mij hoor je niet klagen. Nette afwisseling van geschreeuw en grunts, lees alleen dat deze plaat veel mensen niet "grijpt" maar mij grijpt hij wel degelijk, bij m'n keel om precies te zijn.

avatar van ricardo
Deze band heb ik ook gehoord afgelopen Zaterdag. Live in het echt dan. Wat een snelle metal is dit, nog nooit eerder zo snel metal door een groep horen spelen. Het jammere eraan vond ik dat het wel een brei van geluid was. Je hoorde vooral veel geschreew van de zanger. En de drums voerden echt de boventoon. Het podium stond ook vol met gitaristen, maar heb bijna geen gitaargeluid gehoord. Het was vooral veel drumgebeuk en veel geschreew dus. Ze speelden wel lekker snel. Na een halfuur vond ik het mooi genoeg geweest, en ben erbij weggelopen. Ik hoef hier nooit een org album van. Het was aardig om eens te horen, maar een echte liefhebber van dit genre word ik toch nooit. Jammer dat je zo goed als geen gitaargeluid hoorde.