Northern - Drawn (2007)

11. Winters (9:01)
avatar van pulpjannis
Prachtige ambient.

yorgos.dalman
Inderdaad wonderschoon. Introspectief ook. Zeer in zichzelf gekeerd. Alsof je de krekels in het gras hoort. De wind over de akkerstoppels. Een eenzame figuur in de verte. Overvliegende wolken.

Doet op een bepaalde manier denken aan Julien Neto's klassieker Le Fumeur de ciel en ook aan Chessa van Shuttle 358. En dat zegt toch wat.

avatar van cichlisuite
Onder hun nieuwe project " Willamette " brengen ze een van de betere ambient albums van het jaar 2011 genaamd "Echo Park "

Snippets Echo park

‘Always In Postscript’ wordt verwacht vanaf 21 Januari Own Records - ownrecords.com

Sietse
Het klinkt inderdaad mooi, maar ik word ondertussen wel een beetje moe van dit soort ambient. Braaf, braver, braafst. Geen graatje dissonantie, niet uit de bocht vliegen en vooral niet (proberen te) vernieuwen.

EDIT: en natuurlijk dicht gesmeerd door Taylor Deupree. Het is zo'n incrowd allemaal.
Paar jaar terug zei ik het al op het 12K forum dat het tijd was voor een nieuwe impuls in de ambient scene en het wordt met het jaar meer nodig mijn inziens, getuige ook deze nieuwe release weer (ja het is mooi, maar hebben we dit al niet 100x eerder gehoord).

Sietse schreef:

Dat vond ik met dit album nu juist zo sterk. En de onderhuidse spanning hier is te groot om simpelweg te betitelen als 'Braaf, braver...'

Sietse
yorgos.dalman schreef:
Sietse schreef:

Ik heb het over die nieuwe waar cichlisuite naar verwijst...Heel braaf en netjes binnen de lijntjes gekleurd.

yorgos.dalman
Komt toch nog alles goed.

avatar van cichlisuite
Sietse schreef:

Heel begrijpelijk en ik geef je ook voor een groot gedeelte gelijk, zelf heb ik er ook wel moeite mee. Maar ik vind sommige artiesten zoals deze er toch wel "wat" boven uitsteken (puur gevoelsmatig), hoewel ik wel merk dat veel releases niet heel lang blijven hangen, wellicht door zijn gebrek aan innovatie.

yorgos.dalman
Terug naar dit album. Ik kan alleen mijn woorden van hierboven herhalen (en dat doe ik maar niet), maar zelden wordt 'de stilte' zo zuiver bezongen als hier.

avatar van Monsieur'
Dit blijft inderdaad een erg saai, kabbelend middle of the road werkje. Ik ben gek op minimalistische structuren, scapes en drones maar dit is niets.