Dit album van Gandalf is niet vaak in mijn cd-speler te vinden. Waardoor dit komt is dus een groot raadsel. De openingstrack van bijna 20 minuten is wel stemmingsvol gedaan, maar lijkt niet echt op gang te komen. Het is voor mij net zoiets als op een boot zitten op zee waar af en toe een vogel voorbij komt. Daarmee dekt het wel de lading al wordt ik er kriebelig van en denk: "Man nu weten we het wel."
Track nummer twee begint hoopvol met wijdse klanken uit de 12-snaren tellende gitaar wat is opgenomen in Amsterdam. Volgens het boekje bij de cd is dit een improvistatie bij een concert wat op 3 november 1986 plaats vond. In dit stuk met de titel Sky, Sea And Me hoor ik aanzetten die op latere albums zijn te horen. Leuk zo'n kijkje in de keuken. Track 3 doet me in eerste instantie denken aan een ruimte waarin af en toe een druppel water na beneden valt. Langzaam maar zeker komt er meer leven in de brouwerij en is daar ineens de fijne sound zoals ik van Gandalf gewend ben. Lekkere dromerige muziek om heerlijk op te ontspannen. Dit is van het begin tot het eind een prima stuk muziek, waarop ook de fijne gitaar van Gandalf is te horen.
De laatste twee tracks zijn wel sfeervol te noemen, maar overtuigen mij niet. Het zal technisch wel kloppen en het klinkt wel mooi wijds, maar is aan mij niet besteed.
Wil dit bovenstaande nu zeggen dat hier sprake is van een slecht product. Nee het is een ander soortige album van Gandalf dan ik gewend ben, waardoor ik aan mezelf begin te twijfelen. daarom met de hakken over de sloot 3 sterren.