Culture VBJ schreef:
Andy Partridge is een van mijn helden. Muzikaal, tekstueel en creatief. Ik volg hem sinds 1979 met het XTC album Drums And Wires. Voor een aantal mensen is die periode met de daaropvolgende albums Black Sea en English Settlement de beste. Daar ben ik het maar gedeeltelijk mee eens, omdat de studiojaren van XTC steeds kleurrijker werden met betere liedjes en teksten. Skylarking, Oranges & Lemons, Nonsuch en Apple Venus zijn fantastische albums. Echt groot succes hebben ze nooit gehad. Nadat XTC langzaam maar zeker uitgeblust was, bleef Partridge actief als liedjesschrijver. In opdracht vooral, voor anderen. Zijn nieuwste project is een serie EP’s met 4 nummers (er is sprake van mogelijk 10 delen) die hij nu grotendeels zelf heeft opgenomen in zijn tuinhuisje. Dit is dus deel 2, dat ik kwa niveau toch iets minder vindt dan de eerste editie. Partridge geeft in de hoestekst toe dat dit niet de echte Andy is, omdat het eigenlijk liedjes voor anderen betreft. Akkoord, het is allemaal leuk en onderhoudend, maar ik zou graag de echte Partridge versie 2022 horen. Wat houdt hem bezig? Kortom, wil de echte Andy opstaan?
helemaal mee eens. Ik ben ook een grote fan vanaf drums and wires. Alle platen klinken verschillend, allemaal zeer geslaagd (behalve waspstar)
Al z'n werk naast xtc is goed,maar echt wel stukje minder dan de xtc liedjes.
Ik zou graag andy unplugged in z'n eentje willen horen.