Madalitso Band - Musakayike (2022)

Malawi
Wereld
Label: Bongo Joe

1. Ali Ndi Vuto (3:41)
  2. Chikondi Sichiona Nkhope (4:36)
  3. Diya (5:14)
  4. Mwandikumbutsa (4:31)
  5. Musakayike (4:47)
  6. Wandiputa Dala (2:09)
  7. Mwaza (3:34)
  8. Jingo Janga (6:02)
Dit jaar ook weer present op het Bluegrass festival in Rotterdam. Gelukkig zijn de programmeurs niet te benauwd en kijken ze wel over de bluegrass grenzen heen.
En tot mijn verrassing kwamen ze met deze groep, dit duo uit Malawi. Yosefe Kalekeni, die een bepaalde banjo/gitaar uit Malawi bespeelt , op een trommel zit die hij met de voet bedient en Yobu Malingwa die eem
babatone bespeelt, een heel apart instrument, een kist als basis en een hele lange hals met maar één snaar en eigenlijk als een soort steelgitaar bespeeld wordt. Op bandcamp staat dat het duo intuẗief, authentiek zeer ritmisch is en op dit moment Europa als een storm aan het veroveren is. Dat bleek wel op het Bluegrassfestival waar ze zowel op zaterdag als zondag speelden. Energiek, vrolijk, onmogelijk om stil te zitten op deze vrolijke, trance achtige muziek. Al snel was er een dansende deinende menigte, want stil zitten is onmogelijk. En door het sympathieke vrolijke optreden hebben ze zowiezo de gunningsfactor te pakken. Veel wat ze speelden in Rotterdam staat op deze tweede cd, enkel de nummers werden live heerlijk lang uitgerekt.
Het medicijn tegen elke tegenslag, zet deze muziek op en automatisch beweeg je mee en begint de zon te schijnen. Heerlijke Afrikaanse muziek van een wel heel sympathiek duo!
Maar als je ze live kun zien, direct doen !

avatar van Brunniepoo
Dat was zeker een leuk optreden, binnenkort deze plaat maar eens luisteren.

avatar van Edgar18
Teacher schreef:
Precies dat is wat het is. Ik heb er ook van genoten. En van meer op Bluegrass trouwens, fijn festival is het toch.