GoGo Penguin - Between Two Waves (2022)

Jazz / Electronic
Label: XXIM

1. Badeep (6:03)
  2. Ascent (4:41)
  3. Wave Decay (4:51)
  4. Lost in Thought (3:12)
  5. The Antidote Is in the Poison (5:52)
Mssr Renard
Bedankt Mausie voor het toevoegen. Heb 'm sinds vanochtend alweer twee keer geluisterd.

Het is (door de drummer-wissel) een ietwat andere plaat geworden. Ingetogener, minder uptempo en ook (lichte) experimenten met synths.

Een fijne EP bij een nieuw label en in een nieuwe bezetting. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons brengt.

In elk geval heb ik (nog steeds) een ticket om de band live te zien.

ohmusica

...

Fijne EP, prima opbouw naar slotnummer. Meer ingetogenheid, herken ik ook. Zal live goed bevallen, vermoed ik zo.

Mssr Renard
Nu al verslaafd, halve punt erbij.

Het slotnummer is orgastisch!

Hier een soort making of: https://youtu.be/D8Pv8liAyxQ

ohmusica

Wat een studio, prachtlocatie, optimale condities om er alles uit te halen en dat hoor je ook terug, de klank met rijke details en samenspel.

Mssr Renard
Jammer dat er besloten is deze (nog) niet fysiek uit te geven.

avatar van Broem
Ook hier aan een 1e luisterbeurt onderworpen. Klinkt inmiddels vertrouwd. Deze band slaagt er in een zeer herkenbaar geluid neer te zetten en dat vind ik best knap. Genre is overvol. Geen variatie op een thema maar lekkere, frivole jazz die eigengereid klinkt. Doen ze knap. Fijne en vooral creatieve band. Knalt je speakers uit.

avatar van Broem
Mssr Renard schreef:
Jammer dat er besloten is deze (nog) niet fysiek uit te geven.

Eind van ‘t jaar live te zien en horen in ons landje. Dat lijkt me een fijne belevenis. Tickets in bestelling.

Broem schreef:

Ik had door een bepaalde pandemie nog een concert te goed. Al 2 jaar tickets in de pocket. Wordt zeker een belevenis.

avatar van Minneapolis
Ondergedompeld in Badeep. Nieuwe drummer had ik niet gemerkt als ik het niet wist want dit klinkt erg als de zwart-witte zuidpool vogels. Zeker ook door de groovende bas en frivole piano.

Mssr Renard
Nieuwe drummer drumt wat meer rechtdoor. Het had ook de oude drummer kunnen zijn die zich wat meer inhoudt. Wissels van drummers vallen (helaas) inderdaad nooit zo snel op.

avatar van Minneapolis
Mssr Renard schreef:

Daar kan je gelijk in hebben (en dat daarom vooral de bas en piano me hier opvallen). Ik moet het vorige album nog goed luisteren, dus ik zal goed op de drummer letten.
Verder heb ik alleen Man made object in de platenkast staan, maar dat is ook al weer een poos gelden dat ik die gedraaid heb.

Mssr Renard
Ik ben benieuwd naar je bevindingen. Ik vind deze laatste plaat (EP) wat kalmer en daarom wat dromeriger. Maar mijn vrouw vond die oudere platen gaver, omdat daar die glitch- en broken beats-invloeden van Aphex Twin nog wat meer merkbaar waren.