Black Sun Ensemble - Rage del Dol (1997)

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. XYZ (4:11)
  2. Mayan Dance (2:08)
  3. Arabian Nights (4:10)
  4. Emerald Eye (2:37)
  5. Ragatta del Sol (3:30)
  6. Spanish Rain (3:23)
  7. Bleeding Heart (4:16)
  8. Clear Yellow Days (4:23)
  9. Las Jarras (2:44)
  10. Mandolin Winds (2:40)
  11. She's a Rainbow (1:39)
  12. Raga del Sol (2:13)
  13. Dove of the Desert (2:44)
  14. Sands of Time (1:54)
Black Sun Ensemble is een project van gitarist Jesus Richard Acedo, die deze groep oprichtte in Tucson Arizona, samen met bassist Michael Glidewill en John Brett op tabla en trommeltje. De muziek heeft zijn wortels in de psychedelische muziek van de jaren 60 met een diuidelijk oosterse link en Acedo voegt door ook nog desert blues en americana aan toe.
Het eerste album van deze groep werd in 1985 op kleine schaal uitgegeven door het obscure label Pyknotic, daarna volgde dit album uitgegeven in eigen beheer op cassette. Zonder de bassist, maar wel met de broer van John extra , ook op percussie op een nummer , een violist op 2 nummers.
Gelukkig is er door het Franse label Cool Cult Records een re issue uitgegeven op vinyl en deze heb ik in bezit.
De muziek is spannend, origineel een mooie mengvorm van verschillende stijlen. Zeker het oosterse gehalte door gebruik van sitar, tabla, conga etc is origineel. Een mooie afwisselende plaat, totaal onbekend, maar fijn dat deze opnieuw is uitgegeven.