Kris Kristofferson - Live at Gilley’s - Pasadena, TX - September 15, 1981 (2022)

Country
Label: New West

1. Me and Bobby Mcgee (4:09)
  2. Here Comes That Rainbow Again (2:52)
  3. Casey’s Last Ride (4:35)
  4. You Show Me Yours (And I’ll Show You Mine / Stranger (3:12)
  5. Nobody Loves Anybody Anymore (3:25)
  6. Darby’s Castle (3:15)
  7. If It’s All the Same to You (2:49)
  8. The Pilgrim (2:42)
  9. For the Good Times (3:52)
  10. Sunday Mornin’ Comin’ Down (2:29)
  11. The Silver Tongued Devil and I (2:03)
  12. Smile at Me Again (2:21)
  13. Same Old Song (1:10)
  14. Loving Her Was Easier (Than Anything I’ll Ever Do Again) (4:13)
  15. Why Me (2:47)
Geweldig live album van Kris.

avatar van nlkink
Ik hou wel van korte, puntige recensies.

Nu volg ik Kris al vanaf den beginne, met daarbij de opmerking, de laatste zovele jaren niet meer neen. Nieuw werk dateert al vanaf de Middeleeuwen of zo dus het zij me vergeven. Deze release dan ook totaal gemist, niet meegekregen, wotever. Inmiddels de lp hier en ja, sheer excitement deze songs weer te horen in een waan uitvoering, veelal, tot en met de elektrieke gitaar erbij. Een levende legende m.i., immer bescheiden zijnde met een aantal ware classics op zijn naam, veelal uit de beginjaren dan wel. De man die m.i. country tenminste deels herdefinieerde ja. Wie dem auch sei, een glorieuze opname van dik 40 jaar geleden en puur genieten dus. Een heuse trip down memory lane voor mij en hopelijk anderen. De band gloeit en dat hoor je terug ja. Perfect gewoon dat dit dus uit ware. Prijsnummers hier zo'n beetje alles wel. Of course ben ik enigszins bevooroordeeld, zonder twijfel.