Greg Brown - Covenant (2000)

Folk / Country
Label: Red House

1. 'Cept You and Me Baby (4:32)
  2. Rexroth's Daughter (4:55)
  3. Real Good Friend (3:55)
  4. Blues Go Walking (3:19)
  5. Waiting on You (4:28)
  6. Living in a Prayer (3:45)
  7. Dream City (4:12)
  8. Lullaby (4:20)
  9. Blue Car (4:11)
  10. Walkin' Daddy (4:45)
  11. Pretty One More Time (5:14)
avatar van Ri3n
Blue car wonderschoon.

avatar van potjandosie
"Covenant" is een bijzonder sterk album van de inmiddels 76-jarige uit Iowa afkomstige singer/songwriter Greg Brown met 11 zelf geschreven americana (folk/blues) songs van grote klasse zonder een enkel zwak nummer. sterke verhalende, melodieuze liedjes waarbij een glansrol is weggelegd voor het schitterende gitaarspel van Bo Ramsey.

de laid back opener "Cept You & Me Babe" is meteen een voltreffer gevolgd door de fraaie melodie van "Rexroth's Daughter". "Real Good Friend" doet sterk aan de sound van J.J. Cale denken.

de spaarzaam geinstrumenteerde nummers "Waiting on You" en "Lullaby zijn een 2-tal folk pareltjes.
de mid-tempo bluesy nummers "Blues Go Walking" en "Living in a Prayer", het licht rockende "Dream City", de honky tonk van "Walkin Daddy" en de slow blues van de afsluiter "Pretty One More Time" zorgen voor een fijne balans op dit gevarieerde, evenwichtige album.

teveel hoogtepunten om hier op te noemen, maar de prachtmelodie van het hierboven vermelde "Blue Car" dat niet had misstaan op een Bruce Springsteen album, hoort hier zeker bij.

"Covenant" is vermoedelijk 1 van zijn beste albums. een "must hear/must have" voor de liefhebber van americana.

Album werd geproduceerd door Bo Ramsey
Recorded at Pachyderm Studio, Cannon Falls, Minnesota